Ce să faci cu lumânarea după Înviere, când ajungi acasă

ce să faci cu lumânarea dupa Înviere

În noaptea de Înviere, cel mai cunoscut ritual este cel în care creștinii merg la biserică pentru a lua Lumina Sfântă. Chiar dacă acest obicei este respectat de foarte multe persoane, puțin știu ce ar trebui să facă cu lumânarea după Înviere, când ce ajung acasă.

Paștele  este considerat cea mai mare și mai importantă sărbătoare a creștinătății. Noaptea de Înviere este un moment foarte special și încărcat de emoție. Lumina Sfântă pe care creștinii o primesc în această noapte reprezintă un miracol al vieții și ne călăuzește drumul în viață. Lumina Sfântă este primită de credinicioși la miezul nopții, atunci când preotul se adresează celor strânși în biserică spunându-le: “Veniți să luați lumină!”. Ținând câte o lumânare în mână, credincioșii așteaptă răbdători să primească Lumina Sfântă, lumină pe care să o aducă în casele lor.

Preoții spun ce să faci cu lumânarea după Înviere

În anumite situații, unele persoane nu știu ce ar trebui să facă cu lumânarea după Înviere și consideră de cuviință că cel mai bine ar fi să o arunce. Acest lucru este complet greșit, sunt de părere preoții. Aceștia consideră că lumânarea pe care o aprindem în noaptea de Înviere reprezintă jertfa  pe care o aducem înaintea lui Dumnezeu, motiv pentru care ea nu ar trebui aruncată sub nicio formă. Această lumânare are o semnificație aparte și ea ar trebui păstrată la loc de cinste, fără să fie confundată cu alte lumânări din casă. Lumânarea din noaptea de Înviere poate fi stinsă și aprinsă câte puțin în fiecare zi a săptămânii luminate, potrivit doxologia.ro. În cazul în care credinicioșii nu au posibilitatea de a aprinde acestă lumânare în casele lor, o pot aprinde în locurile special amenajate în cadrul bisericilor, dar și la cimitir, la mormintele celor dragi.

Tot biserica îi sfătuiește pe credinicioși să păstreze această lumânare pentru a o aprinde de fiecare dată când se simt în primjedie, când trec prin perioade grele sau atunci când starea lor de sănătate nu este tocmai una bună.

Foto:123rf.com

Citește și:

Tradiții, supersiții și obiceiuri de Florii! Ce trebuie să faci în Duminica Floriilor dacă vrei să ai un an de succes?

În ce condiții sunt scutiți creștinii de post. Tu de încadrezi?

Postul Paștelui 2017. Câte zile de post trebuie să ţii înainte de a merge la spovedanie?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate