Ce riști atunci când folosești produse de curățenie cu un miros puternic? Organismul tău poate avea serios de suferit

Ce riști atunci când folosești produse de curățenie cu un miros puternic

Femeile sunt tot timpul preocupate de aspectul locuinței lor și au în permanență grijă ca spațiul în care cei dragi își petrec o bună parte din timp să fie curat. Pentru a elimina bacteriile și murdăria, o mulțime de doamne apelează la produsele de curățenie cu un miros foarte puternic, fără să cunoască care sunt riscurile la care se expun.

Produsele de curățenie cu un miros puternic au capacitatea de a igieniza locuința și de a elimina chiar și cele mai rezistente bacterii. Cu toate acestea, chiar dacă sunt foarte eficiente când vine vorba de curățenie, aceste produse pot duce la apariția unor probleme serioase de sănătate.

Ce riști atunci când folosești produse de curățenie cu un miros puternic?

Cercetătorii au studiat cu atenție produsele de curățenie și au descoperit un lucru îngrijorător. Mai exact, testele au arătat că inhalarea acestor substanțe chimice poate provoca un dezechilbru la nivelul plămânilor, similar cu cel care se produce în momentul în care o persoană fumează 20 de țigări pe zi. Persoanele care inhalează în mod constant aceste substanțe chimice au cu 43% mai multe șanse să sufere de astm, în comparație cu persoanele care nu fac acest lucru, potrivit thesun.co.uk. Substanțele folosite pentru igienizarea locuinței sunt foarte puternice și pot cauza leziuni ale căilor respiratorii.

“Este posibil ca substanțele chimice de curățare să provoace daune pulmonare substanțiale. Aceste produse chimice sunt de obicei inutile, iar cârpele din microfibră și apa sunt mai mult decât suficiente”, a spus Oistein Svanes, profesor la Universitatea din Bergen, Norvegia.

Chiar dacă problemele de sănătate nu apar la scurt timp de la folosirea produselor de curățenie, pe termen lung, acestea pot irita mucoasa căilor respiratorii, iar în cazuri mai grave, problemele se pot extinde la nivelul plămânilor.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce se întâmplă în organism după o despărțire sau după moartea unei persoane dragi?

Ce este alergia? Cauze, simptome și tratament

Alimentul care poate preveni apariția infarctului miocardic. Cât de des trebuie să îl consumi?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate