De ce în primele 20 de minute de stat la plajă NU ar trebui să folosim cremă cu factor de protecție solară?

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Folosirea cremei cu factor de protecție solară nu doar că este recomandată de medicii dermatologi, ci aceștia atrag atenția că acest lucru ar trebui respectat cu strictețe. Chiar dacă se insistă foarte mult pe aplicarea fotoprotecției înainte de expunerea la soare, medicul dermatolog Michael Russu explică de ce în primele 20 de minute de stat la plajă nu ar trebui să folosim cremă cu factor de protecție solară.

Poate părea ciudat ca un medic dermatolog să facă această recomandare, dar sfatul specialistului nu este deloc unul de neglijat. În primele 20 de minute de stat la plajă, pielea ar trebui să intre în contact direct cu razele soarelui, fără ca aceasta să fie blocată de cremele cu factor de protecție solară. Acest lucru poate avea efecte pozitive asupra pielii, cele 20 de minute fiind suficiente pentru ca organismul să se bucure de toate beneficiile soarelui.

De ce în primele 20 de minute de stat la plajă NU ar trebui să folosim cremă cu factor de protecție solară?

Invitat în emisiunea “Lifestyle sănătos”, difuzată de revista Avantaje, medicul dermatolog Michael Russu a explicat de ce este important ca în primele 20 de minute de stat la plajă să nu folosim cremă cu factor de protecție solară.

“Este o formulă puțin mai complexă cred. Multe persoane nu cunosc faptul că primele 20 de minute la plajă sunt esențiale în a lăsa soarele să te vadă, să te prindă și să îți dea tot ceea ce este benefic. Protecția este legată de soare, soarele nu este ceva de care trebuie să fugim, ci să știm când și cum să ne protejăm. Să îi spunem că este o fereastră de aclimatizare. Dacă din start ieșim pe plajă și noi suntem blocați, cu succes, de către crema cu fotoprotecție pe care o folosim, unde ne vede soarele? Toate procesele pozitive necesită doar acea fereastră mică, după care, protecția este cu siguranță indicată și recomandată.”

După cele 20 de minute în care pielea a intrat în contact cu razele soarelui, medicul dermatolog Michael Russu recomandă folosirea unei creme cu factor de protecție solară ridicat, de preferat 50 plus.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea declarația medicului dermatolog Michael Russu.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce a crescut numărul cazurilor de melanom în România? Motivul pentru care tot mai mulți tineri primesc acest diagnostic

Ce este rejuvenarea vaginală și când ar trebui realizată o astfel de intervenție?

De ce trosnesc articulaţiile

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Lifestyle sănătos