Ciocolata, desertul care îmbunătățește funcționarea creierului

ciocolata îmbunătățește funcționarea creierului

Ciocolata este printre cele mai iubite deserturi din lume, iar acest lucru nu este deloc întâmplător, mai ales dacă ar fi să ținem cont de gustul plăcut pe care aceasta îl are. Pe lângă faptul că ne încântă simțurile, ciocolata are capacitatea de a îmbunătăți funcționarea creierului. 

Ciocolata este ocolită în majoritatea cazurilor de cei care își doresc să slăbească, aceasta având un număr ridicat de calorii. Chiar dacă poate duce la acumularea kilogramelor în plus, medicii sunt de părere că acest desert nu ar trebui eliminat definitiv din alimentația noastră, ci ar trebui consumat cu moderație. În plus, studiile recente au demonstrat că ciocolata are multiple beneficii pentru sănătate, favorizând funcționarea creierului în paramentrii normali.

Cum îmbunătățește ciocolata funcționarea creierului?

Ciocolata este fabricată în mare parte din cacao, iar cercetătorii au descoperit că în acest ingredient există o serie de componente care au ca efect protejarea sistemului nervos. În plus, pudra de cacao este un puternic antioxidant, ajutând la o mai bună funcționare a organismului uman. Cercetătorii italieni au descoperit că un consum regulat de ciocolată favorizează dezvoltarea memoriei și ajută organismul să lupte împotriva stresului și oboselii.

Componentele din ciocolată stimulează circulația sângelui la nivelul creierului și au ca efect dezvoltarea memoriei vizuale, potrivit independent.co.uk. Aceleași efecte se produc și în cazul persoanelor în vârstă, studiile arătând că ciocolata ajuta aceste persoane să fie mult mai fluente în vorbire, sa se concentreze mult mai bine și să aibă o mai bună capacitate de a reține diverse detalii.

Pentru a te bucura de toate beneficiile pe care ciocolata le are de oferit, nutriționiștii recomandă alegerea unor sortimente bogate în cacao. Astfel, ciocolata neagră ar trebui să se regăsească printre alegerile tale alimentare, iar cu cât aceasta este mai bogată în cacao, cu atât numărul de calorii este mai mic, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îți faci griji în privința siluetei.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cât de des ar trebui curățată cutia în care păstrezi medicamentele?

Dieta cu struguri. Cum să slăbeşti 2 kilograme în 3 zile și să îți detoxifici organismul

Testul care ajută la prevenirea cancerului, disponibil și în România

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate