Cât de des ar trebui curățată cutia în care păstrezi medicamentele?

Cât de des ar trebui curățată cutia în care păstrezi medicamentele

Cutia organizator de medicamente este cea mai bună soluție pentru cei care vor să țină o evidență a medicamentelor din casă, dar și pentru cei care au de urmat un tratament strict. Chiar dacă este gândită doar pentru a depozita medicamentele, aceasta ar trebui să fie curățată frecvent și cu foarte multă atenție. 

Cutiile care organizează medicamentele pe zile, săptămâni sau chiar luni au devenit o unealtă tot mai des cerută de către pacienți în farmacii. Pentru că rareori se murdăresc, oamenii uită să curețe aceste dispozitive, lucru care poate cauza probleme de sănătate.

Cât de des ar trebui curățată cutia în care păstrezi medicamentele?

Farmaciștii sunt de părere că aceste cutii de medicamente ar trebui curățate imediat după ce pastilele din interiorul lor se termină. Mai exact, dacă aceasta organizează medicamentele pe parcursul unei săptămâni, la finalul fiecăreia ar trebui curățate și același lucru se întâmplă și în cazul cutiilor ce organizează pastilele pe luni.

Probabil că vă întrebați de ce este nevoie ca aceste cutii să fie curățate. Ei bine, pe suprafața lor se pot strânge o serie de bacterii ce pot duce la alterarea stării de sănătate. În plus, se poate întâmpla ca în cutie să rămână mici resturi de pastile, iar fără să vrem, acestea pot fi înghițite, doza de medicamente fiind astfel mărită. Pentru a evita aceste situații, de preferat ar fi ca aceste cutii să fie curățate cu o soluție delicată, după care să fie șterse cu o cârpă moale. Trebuie evitate soluțiile abrazive și asta pentru că ele pot duce la deteriorarea cutiilor de medicamente, lucru care poate cauza fărâmițarea pastilelor, potrivit dailymail.co.uk.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Schimbările bruşte de temperatură pot genera probleme grave de sănătate. Iată cum ne afectează!

Auriculoterapia, metoda care te poate ajuta să te lași de fumat

7 simptome care semnalează probleme ale glandei tiroide

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate