Cum se face un acatist în mod corect? Părintele Visarion Alexa îți spune tot ce trebuie să știi

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Fiecare dintre noi se confruntă la un moment dat în viață cu momente grele, în care nu știm ce să facem sau nu avem idee cum am putea să reacționăm. Într-o astfel de clipă, ar trebui să cerem ajutor de la apropiații noștri, dar și de la Dumnezeu.

Cum se face un acastist în mod corect?

Părintele Visarion Alexa a explicat în detaliu, în cadrul unui interviu, cum și când anume se face un acastist în mod corect. Este o denumire bisericească, despre care au auzit mulți oameni, însă puțini îi cunosc cu exactitate semnificația.

„Când dai de greu, ceri ajutorul mamei, tatălui, soțului, soției, preotului, medicului, dar dacă ceri ajutorul atâtor oameni din jurul tău. Până la urmă cred că trebuie să ajungi la ajutorul suprem, care poate veni doar de la Dumnezeu. Și atunci acatistele, paraclisele sunt niște denumiri așa de dicționar, a rugăciunii. Sunt rugăciuni, care se fac și chemi un sfânt. De exemplu, Acatistul Sfântului Dimitrie sau al Cuvioasei Parascheva, care vine în curând. Și o chemi pe Cuvioasa Parascheva, așa cum chemi doctorul, cum chemi preotul, pe mama, pe tata să te ajute. Te rogi ca să îl chemi pe Dumnezeu să te ajute, să rezolvi o problemă.

Când se face acatistul? Mai cu seamă când te doare. Ziua noastră este presărată de dureri și de nevoi. Nu cred că există vreun om care nu aibă vreo durere s-au vreo neputință, sau griji. Nu cred că este o zi care să nu aibă răutatea ei', a declarat Părintele Visarion Alexa, în exclusivitate pentru Revista Avantaje.

Pentru a afla mai multe detalii, urmărește materialul video de mai sus!

Foto: doxologia.ro, captură video

Mihaela Tudor

Citește și:

Pe 6 octombrie citește Acatistul Sfântului Apostol Toma! Te va ține departe de necazuri și îți va aduce noroc în toate

Pe 6 octombrie îl pomenim pe Sfântul Toma! Ce nu trebuie să faci în această zi sfântă

Locul din București unde trebuie să ajungi neapărat astăzi. Ce minuni se întâmplă aici?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate