Pe 11 octombrie îl sărbătorim pe Sfântul Apostol Filip! O mulțime de bărbați poartă numele lui

Puțini credincioși știu că pe data de 11 octombrie Biserica prăznuiește un mare sfânt. Este vorba despre Sfântul Apostol Filip, care este unul dintre cei șapte diaconi, însă nu trebuie să fie confundat cu Apostolul Filip, cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

O mulțime de bărbați poartă numele acestui sfânt, așa că ar trebui să știe câte ceva despre viața lui.

Cine a fost Sfântul Apostol Filip?

Sfântul Apostol Filip s-a născut în Cezareea Palestinei, iar alături de Sfântul Arhidiacon Ştefan, s-a numărat între cei şapte diaconi aleşi de către Sfinţii Apostoli, potrivit crestinortodox.ro. Sfântul Apostol Filip a fost căsătorit și a avut patru fiice. Ca diacon, el a slujit cu râvnă săracilor şi văduvelor.

În vremea prigoanei asupra creştinilor pornite la Ierusalim, Sfântul Filip s-a stabilit în Samaria, unde a predicat cuvântul lui Hristos. Tot aici, Dumnezeu a lucrat prin Sfântul Apostol Filip numeroase minuni.

Din Faptele Apostolilor s-a aflat că Sfântul Filip l-a botezat pe Simon Magul. Tot el a fost cel care l-a botezat şi pe eunucul Candachiei, Regina Etiopiei. Sfântul Apostol Filip a predicat învăţătură lui Hristos şi în Azotus unde a adus pe mulţi la dreapta credinţă. Sfântul Filip a fost hirotonit Arhiereu al cetăţii Tralles. De asemenea, în această cetate s-a mutat la Domnul.

Tot în această zi facem pomenirea, mai multor sfinți cum ar fi: Sfintele Mucenite Zinaida şi Filonila, Sfântul Teofan Mărturisitorul, Sfinţii Patriarhi ai Constantinopolului: Nectarie, Arsachie şi Sisinie.

Foto: doxologia.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Cine a fost Sfânta Parascheva?

Blestemul de sub veșmintele Sfintei Parascheva. Ce trebuie să știi despre moaște?

Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva! Rostește-l pe 14 octombrie dacă vrei să fii ferit de rele și să ai spor în casă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate