Cartofi rumeniti

Timp de copt: 1 ora si 25 min.; 200 calorii, 9 g grasimi per portie

Ingredientele (pentru 6 portii) se regasesc in modul de preparare.

Mod de preparare:

1 Curata de coaja si taie sferturi 1 kg de cartofi. Pune-i la fiert in apa rece cu sare. Lasa sa fiarba timp de 5 minute. Scurge-i de apa si scutura strecuratoarea pentru ca bucatile sa se sfarame pe margini. Intre timp, incinge intr-o tava de copt 4 linguri ulei de floarea-soarelui sau 50 g untura.

2 Pune cartofii in tava si amesteca foarte bine. Presara sare si piper negru proaspat macinat.

3 Cu o ora inainte ca friptura sa fie gata, da cartofii la cuptor. Cand scoti friptura din cuptor, mareste flacara la semnul 7/220oC, stropeste cartofii cu zeama de la 1/2 lamaie si presara 1/2 lingurita piper zdrobit; amesteca. Da din nou cartofii la cuptor timp de 15 minute.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Garnituri de cartofi