Cartofi prajiti condimentati

Timp de preparare: 20 min.
229 calorii
12 g grasimi per portie

Ingrediente:

– 6 cartofi de marime potrivita, taiati felii subtiri
– ulei vegetal
– sare, piper si alte condimente, dupa gust

Mod de preparare:

Curata si taie cartofii felii rotunde, de circa 5 mm. Pastreaza-i intr-un bol cu apa rece pana in momentul folosirii. Intr-un vas adanc, incinge uleiul la temperatura maxima: o felie de cartof trebuie sa sfaraie imediat ce e pusa in ulei. Prajeste cate o mana de felii de cartofi timp de 5 minute, pana cand se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Scoate-i cu o spumiera si asaza-i pe hartie absorbanta.

Reincalzeste uleiul la 200 grade C si prajeste din nou cate o mana de cartofi timp de 2 minute, pana cand se rumenesc. Lasa-i la scurs pe hartie absorbanta.

Presara sare fina si aranjeaza-i teancuri (ca jetoanele la cazinou), condimentate diferit: ceapa verde, tocata marunt, piper de Cayenne si piper negru, de exemplu.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Garnituri de cartofi