Cartofi prajiti la cuptor, cu grasime putina
pasul 1. Se incinge cuptorul la 220 grade Celsius, respectiv treapta a 7-a a aragazului.
pasul 2. Cartofii se taie in felii groase. Se toarna intr-o cratita in zeama clocotita si se fierb cel mult 5 min, pana cand incep sa se fragezeasca. Se scurg intr-o sita (zeama se pastreaza pentru o alta portie de cartofi prajiti sau pentru prepararea unei supe sau a unui sos). Se lasa sa se racoreasca putin.
pasul 3. Uleiul se toarna intr-o punga sau caserola de plastic, feliile de cartofi se dau prin grasime (in acest stadiu pot fi congelati, dupa ce s-au racit, pentru o gatire ulterioara).
pasul 4. Feliile de cartofi se pun intr-o tava de copt unsa cu putina grasime sau o tava non-aderenta si se coc 15 min, intorcandu-i o data sau de doua ori, pana cand devin aurii si crocanti. Se presara cu boia de ardei si se servesc.