Tarta de cartofi cu ceapa

Nu-i asa ca vrei ceva nou in loc de eternul piure de cartofi sau de cartofii prajiti? Iata ce iti propunem noi.
6 portii – Timp de gatit: 1 ora
252 calorii, 13 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 kg cartofi de marime potrivita, curatati si taiati felii subtiri
  • 120 g cascaval sau mozzarella
  • patrunjel tocat, pentru ornat

Mod de preparare:

1- Incinge uleiul, la foc mic, si caleste ceapa. Adauga usturoiul si caleste inca 1 minut. Toarna totul intr-un bol larg si pune cartofii. Presara sare, piper negru macinat si amesteca bine.

2 – In primul vas, asaza un strat de cartofi, presara cascaval si continua astfel pana cand fo-losesti toata cantitatea de cartofi si de cascaval ras. Acopera etans vasul si tine-l 45 minute pe foc foarte mic.

3 – Rastoarna tarta pe un platou larg, preincalzit, presara patrunjel si serveste fierbinte.

Pofta buna!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Garnituri de cartofi