Cartofi la cuptor, cu lamaie si plante aromatice
Timp de pregatire: 10 min.
Timp de gatit: 1 ora si 5 min.
Ingrediente:
- 10 cartofi de marime potrivita
- 1 lamaie
- rozmarin, sare grunjoasa si piper negru
- 4 linguri de ulei
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la semnul 5/190 grdC. Curatati cartofii si taiati-i bucati mari. Puneti-i intr-un vas, turnati apa rece cat sa-i acopere si fierbeti-i timp de 5 minute.
Scurgeti-i intr-o strecuratoare si scuturati-o bine, asa incat cartofii sa se sfarame la suprafata (astfel, deasupra lor, se va forma o crusta crocanta in timpul coacerii).
Puneti 4 linguri de ulei in tava, incingeti pe foc, apoi in cuptor, cca 2 minute. Asezati cartofii in tava si amestecati, pentru a se unge uniform.
Presarati 1 lingurita de rozmarin, sare grunjoasa si piper negru, proaspat macinat. Taiati lamaia in patru si puneti-o peste cartofi. Dati tava la cuptor cca 40-50 minute.
Inainte de a servi, stoarceti bucatile de lamaie peste cartofi.
Data viitoare poate faci niste cartofi la cuptor cu ierburi aromate!
Pofta buna!