Care sunt cele trei cauze principale ale balonării?

trei cauze principale ale balonării

Simptomele neplăcute ale balonării își fac apariția în cele mai nepotrivite situații, iar de cele mai multe ori, alegerile alimentare sunt vinovate pentru declanșarea stărilor de rău. Un celebru nutriționist a dezvăluit care sunt cele trei cauze principale ale balonării.

O alimentație corectă este principala modalitate prin care poate fi restabilit echilibrul la nivelul organismului. Deși respectă principiile unui stil de viață sănătos, există persoanele care au în continuare de suferit de pe urma balonării, iar nutriționistul Rick Hay este de părere că acest lucru se întâmplă din cauza obiceiurilor alimentare.

Care sunt cele trei cauze principale ale balonării?

1. Zahărul adăugat

Poate că la prima vedere regimul alimentar este unul sănătos, însă o analiză mai atentă a produselor consumate poate scoate la iveală o mulțime de nereguli. Înainte de a cumpăra un produs, specialiștii recomandă ca eticheta să fie studiată cu mare atenție. În spatele acelor preparate cu puține calorii și promovate ca fiind o opțiune mult mai sănătoasă se pot ascunde cantități importante îndulcitori și zahăr adăugat. Xilitolul este folosit de multe ori ca înlocuitor al zahărului, însă specialiștii atrag atenția că atunci când este consumat în exces poate provoca disconfort gastric, balonare și diaree, potrivit dailymail.co.uk

2. Consumarea unor cantități mult prea mari de fructe, legume și linte

Fructele, legume și lintea nu lipsesc din regimul celor care își doresc să scape de kilogramele în plus. Deși sunt sănătoase și au o mulțime de beneficii, atunci când sunt consumate în cantități mult prea mari, aceste alimente pot duce la balonare. Fibrele oferă organismului senzația de sățietate, dar un consum exagerat poate provoca apariția simptomelor neplăcute, printre care și durerile de stomac, crampele, constipația sau flatulența.

3. Intoleranța alimentară

Intolerența alimentară este o altă cauză care duce la apariția balonării. Simptomele sunt asemănătoare cu cele apărute în cazul altor afecțiuni, motiv pentru care oamenii descoperă de cele mai multe ori tardiv care sunt alimentele care ajung să le facă rău. Există mai multe tipuri de intoleranță alimentară, iar pentru a rezolva această problemă este nevoie ca din dieta zilnică să fie eliminate acele alimente care dau naștere simptomelor neplăcute.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Avantajele mersului la salină: toată lumea trebuie să le cunoască

6 alimente care îți dau mai multă energie decât cafeaua

Ce este limfedemul și de ce apare

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate