6 alimente care îți dau mai multă energie decât cafeaua

Ce ai spune dacă ai înlocui cafeaua cu aceste produse alimentare? Promit să reducă oboseala și îți mentin un nivel ridicat de productivitate.

Cu o mulțime de lucruri de rezolvat, task-uri, un volum mare de muncă, un program și un calendar social ocupat, nu e de mirare că ești mereu obosită și tentată să folosești repetitiv butonul „snooze'. Nu ești singura care face asta în fiecare dimineață. Potrivit unui sondaj recent, peste  85% dintre americani se trezesc deja obosiți.
Obiceiurile tale zilnice pot umple golurile energetice dacă adopți o dietă sănătoasă.
“Alimentele sunt combustibilul nostru. Calorii sunt literalmente unități de energie. Atunci când mâncăm alimentele potrivite și combinațiile potrivite de alimente, noi ne alimentează efectiv corpurile”, spune Jenna A. Werner, RD, creatorul Happy Slim Healthy.

Astea sunt alimentele care înlocuiesc cafeaua cu succes

Avocado

Include avocado în alimentația ta, atunci când te simți fără energie. Pe lângă acid pantotenic, vitamina B, care ajută celulele, fructele de avocado sunt „bogate în grăsimi și fibre sănătoase, spune Jessica Beacom,
“Grăsimea lor ajută la îmbunătățirea absorbției nutrienților în alimentele pe care le mănânci și fibrele lor încetinesc creșterea zahărului din sânge după o masă sau o gustare, promovând astfel un nivel mai ridicat de energie.”

Legume cu frunze verzi

De cele mai multe ori, atunci când ești obosită simți nevoia să consumi cofeină și ciocolată.
Însă legumele cu frunze verzi, precum spanac sau varza creață, sunt foarte bogate în substanțe nutritive esențiale – vitamina B, vitamina C, vitamina E, fier, luteina și antioxidanți.
“Fierul si vitamina C din legume lucrează sinergic pentru a ajuta la prevenirea anemiei, care este o cauză majoră a oboselii – mai ales la femei”, spune Beacom.

Cartofi dulci

Într-o dietă, concentrați-vă doar pe alegerea carbohidraților bogați în fibre, care sunt absorbiți mai încet decât făina și zahărul alb.
Carbohidratul perfect: cartofii dulci .
“Aceștia sunt o sursă excelentă de carbohidrați complexi bogați în energie, iar conținutul ridicat de fibre încetinește ritmul digestiei, astfel încât energia lor să fie eliberată într-un mod lent și constant”, spune Beacom.

Ciocolata neagră


Specialiștii recomandă să consumăm ciocolată neagră cu 75% sau mai multă cacao. Această opțiune cu conținut scăzut de zahăr este o sursă bună de cafeină și teobromină, doi stimulenți naturali care pot stimula atât energia cât și starea de spirit.
“De asemenea, este bogată în antioxidanți care pot îmbunătăți fluxul sanguin și, prin urmare, oxigenarea creierului și a mușchilor”, spune Beacom

Apa

Mâncarea sănătoasă, somnul suficient și hidratarea sunt trei factori cheie care intensifică rezistența.
Deshidratarea poate încetini chiar și producția de energie care vă poate face să vă simțiți obosiți și lenți. Consumul de apă este vital pentru buna funcționare a organismului.

Sfecla roșie

“Sfecla conține nitrați naturali și antioxidanți care se crede că duc la creșterea fluxului sanguin și, prin urmare, la oxigenarea creierului și a mușchilor”, spune Beacom.
Potrivit specialiștilor, un pahar de suc de sfeclă roșie băut pe zi are capacitatea de a crește fluxul de sânge către creier, reducând stresul și oboseala.
Sfecla roșie este bogată de vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina K, calciu, cupru, fier, iod, potasiu, sodiu și sulf.

 

Iulia Sandu

Foto: Shutterstock

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate