Care este diferența între înșelatul fizic și cel emoțional? Uite care tip de infidelitate este mai dureros

Care este diferența între înșelatul fizic și cel emoțional

Momentul în care îți sunt trădate sentimentele și încrederea este unul dificil, indiferent de modul în care se întâmplă acest lucru. Infidelitatea, fie că vorbim despre cea fizică, fie că ne referim la cea emoțională, îl poate destabiliza pe cel care trece printr-o astfel de situație. 

Care este diferența între înșelatul fizic și cel emoțional?

Infidelitatea poate căpăta diferite forme, iar diferența între înșelatul fizic și cel emoțional este percepută diferit în funcție de fiecare persoană în parte. Deși la prima vedere oamenii sunt tentați să spună că nu pot trece peste contactul fizic al persoanei iubite cu o altă persoană și că acest tip de infidelitate este cel mai dureros, Samantha Jayne, specialistă în relații de cuplu, este de părere că la fel de dureroase sunt și legăturile emoționale apărute în afara cuplului.

Samantha Jayne pune infidelitatea pe seama unei lipse care există în cuplu. Astfel, atunci când unul dintre cei doi parteneri se confruntă cu această problemă, riscul de a căuta sprijinul unei alte persoane este mult mai mare.

“Infidelitatea apare, în general, atunci când există o lipsă, când o persoană se simte izolată, singură sau a trecut mult timp fără să existe un contact fizic.”, este de părere Samantha Jayne, potrivit dailymail.co.uk.

Cu toate că infidelitatea este asociată în multe cazuri cu existența contactului sexual, specialista atrage atenția că această problemă poate să apară și în absența relațiilor sexuale. Astfel, oamenii pot dezvolta sentimente puternice pentru o persoană care ajunge să înțeleagă chiar și cele mai mici probleme și de aici până la o legătură emoțională mai este doar un simplu pas. Acest tip de infidelitate se poate dovedi chiar mai grav decât o aventură sexuală și asta pentru că cel care trădează are tendința de a se apropia mult mai mult de cea de-a treia persoană.

Samantha Jayne spune că în momentul în care apare infidelitatea emoțională, cei înșelați pot alege fie să părăsească relația, atunci când există situații similare în trecut, fie să vadă această încercare drept o posibilitate prin care pot fi rezolvate problemele din cuplu.

Chiar dacă au încercat să descopere care este diferența clară între înșelatul fizic și cel emoțional și care dintre cele două doare mai mult, specialiștii nu au putut trage o concluzie, având în vedere că fiecare persoană are anumite limite și reacționează diferit în astfel de situații.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Trăsăturile de caracter care pot fi asociate cu infidelitatea. Ce se poate ascunde în spatele personalității tale?

Lucrurile din dormitor care îți pot distruge viața de cuplu. Scapă rapid de ele!

Cea mai simplă modalitate prin care poți pune punct unei relații

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex