6 portii Timp de preparare si gatit: 25 min., plus timp de racire 450 calorii, 25 g grasimi per portie
Ingrediente:
- 800 g carne de vita, tocata
- 2 linguri praf de ghimbir
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- un praf de sare
- ulei pentru uns
PENTRU SERVIT:
- 250 ml smantana
- 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
- 1 lipie, taiata in patru si apoi in doua, pe grosime
- 4 linguri sos dulce de ardei iute
Mod de preparare:
- Amestecati carnea cu ghimbirul, sarea si usturoiul si faceti 6 burgeri (burger-ul este binecunoscuta noastra chiftea). Dati la rece pana in momentul pregatirii.
- Ungeti burgerii cu ulei. Frigeti-i pe gratarul incins la temperatura potrivita cate 5 minute pe fiecare parte, pana se patrund complet.
- Amestecati smantana cu patrunjelul si dati deoparte. intre timp, prajiti usor painea. Serviti burger-ii intre doua felii de paine, stropiti cu sos de ardei si smantana, iar garnitura sa fie salata de varza.
Pofta buna!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro