Briose glasate cu bezea

300 calorii, 14 g grasimi per portie
Timp de pregatire: 30 min

Ingrediente pentru 12 portii :

  • 175 g zahar tos
  • 175 g unt, inmuiat la temperatura camerei
  • 3 oua, de marime potrivita, batute
  • 175 g faina cu factor de crestere
  • sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
  • bezea si 12 linguri crema de lamaie

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180 grade C. Unge cu grasime o forma speciala pentru briose. Freaca untul cu zaharul pana cand acesta se topeste complet, iar amestecul se deschide la culoare si devine pufos. Incorporeaza ouale treptat, cate o lingura o data, impreuna cu 1 lingura de faina, si amesteca bine. Adauga faina ramasa, coaja si sucul de lamaie si bate bine, pentru omogenizare.

2 Umple formele pe jumatate si netezeste-le suprafata. Da la cuptor 20-25 minute, pana cand se rumenesc. Verifica daca sunt coapte intepand cu o scobitoare: daca iese curata, inseamna ca sunt gata. Inainte de a scoate briosele din forma, dupa ce le-ai luat din cuptor, lasa sa se raceasca timp de 5 minute. Desprinde cu cutitul marginea de pe forma si apoi lasa sa se raceasca pe un gratar metalic.

3 Taie briosele in doua si pune partile superioare pe o tava tapetata cu hartie de copt. Pune bazele deoparte. Pregateste bezeaua si pune cu lingura cate o cantitate deasupra. Preincalzeste gratarul si lasa briosele 1-2 minute, pana cand bezeaua se rumeneste usor.

4 Scoate tava de sub gratar si lasa "capacele" sa se raceasca pe un gratar metalic. Pune cate o lingura mare cu crema de lamaie pe fiecare baza si acopera cu jumatatile de sus. Pana in momentul servirii, pastreaza prajiturile intr-o cutie inchisa ermetic.

 

Pofta buna!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)