Braduti cu ghimbir

12 bucati
Timp de preparare: 35 min.
Timp de copt: 10-12 min.

Ingrediente:

  • 175 g zahar tos (de preferinta, brun)
  • 200 g zahar tos
  • 50 ml apa
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie si 1/2 portocala
  • 200 g unt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 450 g faina, cernuta
  • 2 lingurite de scortisoara, nucsoara si ghimbir
  • glazura alba (pt. ornat)

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180oC.

Tapeteaza o tava cu hartie pergament. Fierbe un sirop din 200 g zahar si 50 ml apa timp de 5 minute. Ia vasul de pe foc si adauga coaja rasa de portocala si lamaie.

2 Adauga untul si bicarbonatul, faina si mirodeniile si formeaza un aluat. Lasa sa se intareasca.

3 Intinde aluatul intr-o foaie de 3 mm si taie cu o forma de bradut. Cu o scobitoare decupeaza un orificiu in varf si asaza fursecurile pe tava, lasand spatii intre ele.

4 Da la cuptor 10-12 minute. Dupa ce se racesc, orneaza cu glazura pe margine, pune bilute argintii pe ramuri si agata in pom cu o paglica trecuta prin orificiul din varf.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)