Bol cu marțipan și piersici

bol cu martipan si piersici

Îți propunem un desert inedit, atât ca gust, cât și ca aspect: bolul cu marțipan și piersici.

* timp de preparare 55 minute + timp de congelat * 606 calorii per porție * 31 g grăsimi per porție

 

Ingrediente necesare

200 g stafide

4 linguri coniac

100 g marțipan

500 g chec, fărâmițat ca pesmetul

125 g zahăr brun

2 ouă

450 ml frișcă lichidă

½ linguriță esență de vanilie

½ linguriță amestec de mirodenii, plus pentru presărat

400 g piersici tăiate felii

Cum prepari bolul cu marțipan și piersici

1 Într-un vas pe foc pune stafidele cu alcoolul și, când aproape clocotește, oprește flacăra și ia vasul de pe foc. Lasă să se răcească. Mărunțește în tocătorul electric cu 3 linguri apă caldă pentru a obține o pastă.

2 Între timp, încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Unge cu unt și tapetează cu film alimentar 6 boluri, lasând să depășească mult marginea. Întinde marțipanul într-o foaie de grosimea unei monede. Taie 12×1 cm fâșii și așază-le în cruce la baza bolurilor.
3 Combină checul cu zahărul și întinde într-un strat în tava de copt. Dă la cuptor 5 minuet, până când se caramelizează. Lasă să se răcească și apoi sfărâmă bucăți.

4 Cu ajutorul telului electric combină gălbenușurile, frișca, checul caramelizat și mirodeniile până când amestecul devine vâscos și tare. Bate albușurile spumă și combină cu mișcări delicate cu gălbenușurile. Apoi adaugă piureul de stafide.

5 Porționează în boluri, acoperă cu excesul de film alimentar și dă la congelator minimum 4 ore. Transferă în frigider 15 minute. Servește cu felii de piersică și presărat cu mirodenii.

PONT

Ca să poți desprinde ușor desertul din bol, trece-l rapid sub jet de apă fierbinte și apoi răstoarnă pe farfuria de servit, trăgând de folia alimentară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare