Așa poți scăpa de tuse și răceală peste noapte. Fă asta înainte să adormi, iar dimineața te vei simți mult mai bine

Cum poți scăpa de tuse și răceală peste noapte

În această perioadă, vremea caldă alternează cu perioadele mai reci și în care precipitațiile sunt abundente, ceea ce face ca organismul nostru să fie pus la mare încercare. Tusea, strănutul și febra sunt doar câteva dintre neplăcerile cu care ne putem confrunta, însă cu un remediu natural putem scăpa peste noapte de răceală. 

Atunci când suntem răciți, pe lângă faptul că starea de moleșeală ne strică toată planurile de peste zi, nici noaptea organismul nostru nu se simte mai bine. Tusea puternică și nasul înfundat ne împiedică să ne odihnim așa cum trebuie în timpul nopții, ceea ce ne va face să ne simțim obosiți și fără vlagă la începutul zilei.

Cum poți scăpa de tuse și răceală peste noapte?

Pentru răcelile de sezon există o mulțime de remedii naturale, care s-au dovedit foarte eficiente. Un truc la care poți apela pentru a elimina mucusul de la nivelul plămânilor este turta cu ghimbir. Acest remediu natural te va scăpa în doar câteva ore de simptomele neplăcute ale răcelii și îți va permite să te odihnești în timpul nopții. În plus, turta cu ghimbir poate trata și răceala copiilor, fiind un remediu natural ce nu are reacții adverse.

Cum prepari turta cu ghimbir?

Turta cu ghimbir se prepară în câteva minute și ai nevoie doar de ingrediente din bucătărie.

Ingrediente:

  • O lingură de pudră de ghimbir
  • Două linguri de miere
  • O lingură de ulei de măsline
  • Două linguri de făină 
  • Șervețele
  • Bandă adezivă
  • Tifon

Mod de preparare:

Amestecă bine mierea cu făina, adaugă uleiul de măsline și pudra de ghimbir. Mixează toate ingredientele până când obții un amestec ușor de modelat, potrivit healthymatesideas.com. Dacă te așteptai ca pasul următor să fie prepararea termică a turtei, ei bine, nu asta trebuie să faci imediat după. Amestecul obținut trebuie înfășurat într-un șervețel, iar mai apoi în tifon. Cu ajutorul benzii adezive lipește amestecul în zona pieptului și lasă-l să acționeze în timpul nopții.

Dacă folosești acest truc pentru cei mici, nu lăsa amestecul pe pielea lor întreaga noapte, ci doar 3 ore, înainte de culcare.

Acest remediu 100% natural este foarte eficient și te ajută să scapi rapid de răceală, iar dimineața te vei simți mult mai bine.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ai născut de curând și te simți foarte obosită? Aceasta este boala de care ai putea suferi

Ce alimente să consumi pentru a combate alergiile de toamnă

Bea acest amestec imediat după ce ai mâncat, iar kilogramele în plus vor deveni doar o amintire neplăcută

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate