Ai născut de curând și te simți foarte obosită? Aceasta este boala de care ai putea suferi

tiroida postpartum

Starea de somnolență și oboseala sunt normale imediat după naștere, atunci când organismul încearcă să își intre în ritmul obișnuit. Pe lângă aceste schimbări, trezitul de mai multe ori pe noapte te poate duce la epuizare, dar această stare poate să apară și din alte cauze, de natură medicală.

Tot mai multe proaspete mămici se confruntă cu oboseala cronică, iar această stare le aduce în imposibilitatea de a-și duce la capăt sarcinile de peste zi. Pe lângă programul încărcat și grija permanentă pe care trebuie să o poarte bebelușului, o altă cauză a acestei stări poate fi tiroida postpartum.

Ce este tiroida postpartum și cum le afectează pe femei

Tiroida postpartum reprezintă o inflamare a tiroidei, care le afectează pe femei, în primul an de la nașterea copilului. De cele mai multe ori, proaspetele mămici nu își dau seama că se confruntă cu o problemă de sănătate, tocmai pentru pun aceste simptome pe seama schimbărilor prin care organismul a trecut imediat după naștere.

Pe lângă oboseala cronică, constipația, pielea uscată, creșterea în greutate și imposibilitatea de a rezista la temperaturi ușor mai scăzute sunt alte simptome care ar trebui să te trimită de urgență la medic, pentru investigații mai ample. În plus, dacă observi că zona gâtului este ușor inflamată, acesta este un alt semn care îți arată că poți suferi de tiroida postpartum. Vizita la medic este foarte importantă și asta pentru că netratată, această afecțiune poate avea efecte nocive atât asupra mamei, cât și asupra copilului.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Trucul natural care te ajută să elimini paraziții intestinali și să îți cureți organismul

Ce alimente să consumi pentru a combate alergiile de toamnă

Bea acest amestec imediat după ce ai mâncat, iar kilogramele în plus vor deveni doar o amintire neplăcută

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate