De ce e bine să mănânci cartofi prăjiţi după ce vii de la sală? La așa ceva nici că te-ai fi gândit vreodată

De ce e bine să mănânci cartofi prăjiţi după ce vii de la sală? La așa ceva nici că te-ai fi gândit vreodată

Toată lumea știe că dacă vrem să avem o siluetă de invidiat, trebuie să avem o alimentație echilibrată, sănătoasă și să facem mult sport. În acest caz, cu siguranță că în meniul tău nu ar trebui să existe cartofii prăjiți.

Ei bine, un nou studiu de specialitate contrazice total această teorie. Probabil nu aveai idee că așa ceva este posibil, însă cartofii prăjiți sunt cea mai bună gustare pe care să o iei după ce ai fost la sală.

De ce e bine să mănânci cartofi prăjiţi după ce vii de la sală?

Un studiu publicat în „Internaţional Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism' a demonstrat că un consum de fast food după sport are aceleaşi efecte în a restabili glicogenul din corp ca o băutură energizantă sau un baton proteic, potrivit girly.ro. Această cercetare a avut loc la Universitatea din Montana, unde 11 ciclişti au fost supuşi la test.

După o cursa de 90 de minute, cicliştii au avut la dispoziție o perioada de patru ore pentru a se reface. Sportivii au primit mâncare imediat după cursă, apoi au mâncat din nou după încă două ore. După prima cursa şi prima perioada de recuperare, cicliştii au fost trimişi într-o nouă cursa de 20 de kilometri, urmată de o altă perioada de recuperare de patru ore.

După ce s-au analizat biopsiile musculare şi mostrele de sânge luate între curse, s-a descoperit ceva incredibil. Cercetătorii nu au observat diferenţe între nivelul de glucoză din sânge, răpsunsul la insulină, regenerarea glicogenului sau performanţa între participanţii care au primit suplimente energizante şi cei care au mâncat hamburgeri şi cartofi prăjiţi.

Așadar, conform acestei teorii, se pare că ar fi indicat să consumăm acest tip de alimente, după o activitate fizică intensă, însă cheia este moderația. Bineînțeles fiecare dintre noi alege, stilul de viață și alimentația care i se potrivește.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Ai născut de curând și te simți foarte obosită? Aceasta este boala de care ai putea suferi

Trucul natural care te ajută să elimini paraziții intestinali și să îți cureți organismul

Ce alimente să consumi pentru a combate alergiile de toamnă

Ceaiul de vinete, minune pentru sănătate! Scade colesterolul, elimină insomniile și te scapă de constipație

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate