Ai o zi proastă? Iată ce trebuie să faci… să-ți fie bine

ai o zi proasta

Când ai o zi proastă nu vezi nimic în depărtare. Te uiți în jos și ești tristă. Sau nervoasă. Sau nemulțumită. Cauți defecte și detalii supărătoare. Liniștește-te, nu e nimic în neregulă cu tine. Și nu ești singura. Iată ce fac majoritatea femeilor când vor să depășească o zi proastă…

Dacă ai o zi proastă nu te răzbuna pe tine

Nu te tunde, nu te vopsi, nu-ți scurta rochia preferată. Nu e cea mai bună zi pentru activități de genul acesta. Concentrează-te pe alte lucruri cum ar fi curățenia generală în garderobă. Curățenie, nu donații masive de haine din dulap.

S-a demonstrat științific că inhalarea unor anumite arome stimulează centri nervoși din cortexul prefrontal inducând organismului o stare generală de bine. Se spune că roinița și bergamota ar fi benefice în cazuri cronice de anxietate, neliniște, iritabilitate, oboseala accentuată. Nu strică să încerci…

Nu suna pe nimeni până nu te liniștești

Riști să creezi conflicte sau te adâncești și mai mult în acest disconfort. Nimeni nu e dator să-ți suporte nemulțumirile și, mai ales, reține, nu sunt ei de vină. Dacă vrei să dai vina pe cineva, poți blama mecanismele tale de apărare împotriva acestor nori negri care te întunecă.

Pe de altă parte acum se pot verifica prietenii adevărați. Doar cei care țin cu adevărat la tine și la ce însemni tu ca om pot înțelege și pot empatiza cu starea ta proastă.

Mici schimbări, mari reușite

Când ai o zi proastă schimbă așternutul patului. Pune-l pe cel mai frumos, mai pastelat, pe cel nou dacă ai. Poți schimba locul măsuței sau al unui fotoliu cu care nu erai tocmai încântată. După o zi cumplită la birou, în drumul spre casă oprește-te și cumpără un buchet de flori. Când ajungi acasă așază-l în locul unde să-l vezi din prima. Este recompensa ta pentru că ești un om cu adevărat special. Asta trebuie să semnifice florile. Și dacă ceilalți încă nu știu, tu știi: o să treci peste toate. Chiar și peste această zi îngrozitoare.

Florentina Mușat

Citește și:

Care sunt alimentele care favorizează apariția depresiei?

Legătura dintre depresie și problemele de memorie. Ce se întâmplă la nivelul creierului?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate