Ai auzit ce poate face moringa? Este planta care vindecă sute de boli

Originară din Asia, moringa este o plantă care crește ușor și fără pretenții, având o mulțime de beneficii asupra organismului. De fapt, despre proprietățile acestei super-plante am putea scrie o broșură întreagă și tot n-am termina toate caracteristicile pozitive pentru care este apreciată în lumea întreagă. Dacă nu ai auzit ce poate face moringa, află de la noi că este o plantă care vindecă sute de boli.

De la tratament pentru astm la afrodisiac natural

Crește cel mai adesea în India, Pakistan, Bangladesh și Afghanistan. Acolo unde incidența unor boli, cum este, de exemplu cancerul, e aproape nulă. Absolut totul din această plantă se folosește în medicina populară.

La început, bătrânii înțelepți și tămăduitori o foloseau pentru a trata ‘sângele obosit’, adică anemia. Apoi și-au dat seama că este un bun adjuvant în durerile de oase, de încheieturi și genunchi. Au văzut că tratează astmul, spasmele intestinale și vindecă diareea. E bună pentru cei care au pietre la rinichi și circulație periferică deficitară. Vindecă problemele cardio-vasculare și elimină paraziții intestinali. Și astea sunt doar o parte din minunile pe care le face Moringa.

Cum se poate așa ceva?

Frunzele de moringa conțin o cantitate uriașă de proteine, vitamine și minerale. Fiind bogate în antioxidanți, ajută celulele organismului să nu îmbătrânească. Deși este o plantă cunoscută și folosită în anumite culturi de mii de ani, abia acum oamenii de știință au început să-i recunoască și să-i aprecieze valoarea. În ultimele decenii s-au publicat numeroase studii despre multiplele beneficii ale plantei Moringa, dar chiar și experții recunosc că cercetările sunt abia la început. ”Din ceea ce am descoperit până acum, suntem nevoiți să recunoaștem că aria acestei plante se întinde de la proprietățile antiinflamatorii, antioxidante, anti-ulcer, antimicrobiene până la cele antitumorale/anticancerigene”  spune medicul Dara Alegbeleye, cercetător al unei culturi de moringa din Nigeria.

moringa

Ai auzit ce poate face moringa? Este planta care vindecă sute de boli

Concluzia oamenilor de știință despre această plantă este clară: este bioactivă, nutrițională, bogată în elemente de susținere a vieții. Frunzele de moringa uscate și mărunțite conțin mai mult fier decât spanacul, proteine, vitamina B6, vitamina C și riboflavine. Pentru că scade nivelul glucozei din sânge face ca această plantă să fie o armă importantă în lupta împotriva diabetului. Se mai știe că normalizează nivelul colesterolului și reduce inflamațiile din țesuturi.

Toate acestea sunt doar o mică parte din ceea ce poate face cu adevărat Moringa. Nu degeaba este denumită Planta Miracol. Însă cu adevărat miraculoasă este o descoperire recentă: semințele de moringa pot purifica apele murdare. Această descoperire ar putea salva sute de oameni din țările mai puțin dezvoltate care mor din cauza apei infestate și a igienei precare.

Citește și:

De ce ni se zbate ochiul? E semn bun, e semn rău sau trebuie să descifrăm un mesaj pe care ni-l dă organismul?

5 semne care îți arată că suferi de o tulburare psihică

Îngrașă-te sănătos! Diete pentru cei care sunt prea slabi și vor să ajungă la greutatea și conformația normală pentru genul și vârsta lor

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului