5 semne care îți arată că suferi de o tulburare psihică

Spunem tulburări psihice unor comportamente ce implică modificări în gândire, în relațiile cu mediul social și familial. Aceste modificări pot fi diferite de la persoană la persoană în funcție de circumstanțe și factori externi. Dacă în ultima perioadă, ceva din interiorul tău simți ca s-a modificat, iată care sunt cele 5 semne care îți arată că suferi de o tulburare psihică.


Diagnosticul îl pune specialistul după o analiză amănunțită, dar dacă suferi de o tulburare psihică, poți, cu ajutorul unei scheme, să-ți dai seama și singură. Nu uita că în creierul tău, acolo unde se întâmplă toate evenimentele, plăcute și neplăcute, există un cerber care te anunță și-ți emite anumite semnale de avertizare. Totul e să fii atentă la aceste semnale.

Iată care sunt cele 5 semne care îți arată că suferi de o tulburare psihică

  1. Ești din ce în ce mai retrasă și mai singuratică. Apatia care te cuprinde îți întunecă tot universul. Nu te mai întâlnești cu nimeni. Eviți socializarea și prieteniile. Activitățile care altădată îți aduceau satisfacții, acum nu-ți mai zic nimic. Este semnul unei depresii sau a unei tulburări bipolare.
  2. Ești nervoasă, impulsivă, intolerantă. Ai un comportament agresiv pe care nu ți-l justifici nici măcar tu. Vorbești repede, pierzi ideile, uiți gândurile. Poate fi semnul unei tulburări maniacale.
  3. Te concentrezi din ce în ce mai greu. Un semn important în depresie este dificultatea de concentrare a atenției sau de rememorare a unor întâmplări trecute. Aceste semnale pot fi corelate și cu schizofrenia sau cu demența, în cazul persoanelor trecute de 60 de ani.
  4. Tulburări ale somnului. Până la 80% din persoanele cu tulburări psihice se confruntă cu probleme ale somnului. Acestea anunță afecțiuni precum anxietatea, depresia, deficitul de atenție ADHD, tulburarea bipolară. Când există o nevoie mai mare de somn nejustificată de o oboseală accentuată sau dificultatea de adormire coroborată cu imposibilitatea de a menține un somn odihnitor din cauza unor treziri repetate, cel mai probabil suferi de o problemă de ordin psihic.
  5. Schimbarea comportamentului. Acesta este simptomul cel mai ușor de remarcat atât la noi cât și la cei din jur. Pentru că fiecare dintre noi urmăm un anume tipar comportamental care ne caracterizează. Când există o deviere de la acest tipar, poate fi un semnal de alarmă pentru o eventuală tulburare psihică. Tulburările psihice care implică modificări majore de comportament sunt: schizofrenia, psihoza maniaco-depresivă, nevroza, depresia, tulburarea bipolară.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Moartea începe în colon, așa spune un laureat al Premiului Nobel pentru Medicină. Iată de ce

De ce amețești atunci când te ridici brusc? Cele mai frecvente cauze care duc la apariția acestui simptom

Cine iartă mai ușor infidelitatea, bărbatul sau femeia? Uite care este explicația

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii