Cele 40 de legi ale iubirii

Iubirea invinge tot

Oare avem nevoie de 40 legi ale iubirii pentru a fi împliniţi în dragoste? Oare iubirea pură este doar între un bărbat şi o femeie?

Desigur că nu. Aceasta ia naştere în multe feluri: între părinţi şi copii, bunici şi copii, însă ce spuneţi despre dragostea spirituală dintre doi bărbaţi, nu orşicare, ci dintre renumitul poet persan Rumi şi dervişul sufit Shams din Tabrīz.

Un suflet ales, Shams din Tabrīz scria Când eram mic, L-am văzut pe Dumnezeu, am văzut îngerii; Am privit misterele lumii de Sus şi cele ale lumii de jos. Am crezut că toţi oamenii au văzut acelaşi lucru. Într-un târziu am realizat că nu au văzut… '

Destinul a făcut ca cei doi să se întâlnească, creându-se o legătură unică, şi să înveţe unul de la celălalt ce îi lipsea în plan spiritual.

Citeşte şi Aureliu Surulescu: Iubirea este calea către fericire

Elif Shafak, cea care a scris despre iubire

Cea care a ales să scrie despre aceste legi ale iubirii, este autoarea turcă, Elif Shafak, ea întitulându-şi romanul exact aşa – Cele 40 de legi ale iubirii.

Cele 40 de legi ale iubirii sunt, de fapt, legile lui Shams din Tabrīz pe care le dezvăluie, oricui e dispus sa-l asculte, în diferite situaţii dificile.

Sufismul, potrivit wikipedia.org, este un curent apărut în secolul al VIII-lea şi a fost răspândit cu precădere, în Persia. Adepţii sufismului cred în iubirea reciprocă dintre Dumnezeu şi oameni, şi resping ideea unui Dumnezeu inaccesibil. Tot ei cred că te poţi apropia de Dumnezeu doar prin cunoaştere mistică, iubire şi asceză.

Iată în continuare, primele 5 legi ale iubirii:

Cele 40 de legi ale iubirii

  1. Felul cum îl percepem pe Dumnezeu reflectă modul cum ne vedem pe noi înşine. Dacă primele gânduri care ne trec prin cap, atunci când ne gândim la Dumnezeu, sunt cele de frică şi culpabilitate, înseamnă că în interiorul nostru există prea multă frică şi vină. În schimb, dacă pentru noi Dumnezeu este plin de iubire şi compasiune, aşa suntem şi noi.
  2. Alege cu inima, nu cu mintea. Lasă-le să se întâlnească, înfruntă-le, apoi alege cu inima, doar aşa vei ajunge să-l cunoşti pe Dumnezeu.
  3. Îl poţi căuta pe Dumnezeu în orice lucru şi oricare persoană din Univers, pentru că El nu este „blocat' într-o moschee, sinagogă sau biserică. Însă, dacă tot îţi vei dori să afli unde poate fi găsit, există un singur loc unde trebuie să-l cauţi: în inima cuiva care iubeşte cu adevărat.
  4. Raţiunea şi iubirea sunt concepute din materiale complet diferite. Raţiunea leagă oamenii cu noduri, neasumându-şi riscuri, pe când iubirea dezleagă toate piedicile şi riscă totul. Prima este întotdeauna prevăzătoare şi te sfătuieşte să ai grijă, în timp ce iubirea spune să te arunci cu capul înainte. Raţiunea nu se lasă doborâtă uşor, spre deosebire de dragoste care de abia se mai ridică din dărâmături. Însă comorile se ascund printre ruine, iar o inimă rănită ascunde adevărate comori.
  5. Majoritatea problemelor lumii iau naştere din cauza cuvintelor care au fost înţelese greşit. Nu lua niciodată cuvintele mot a mot, după cum îţi sună ţie în cap. Când iubirea îţi va dicta în viaţă, vei depăşi cu adevărat piedicile limbajului.

Şi acum că tot am vorbit despre iubire, iată una dintre cele cea mai frumoase epistole despre iubire.

Despre iubire – Epistola Sf. Apostol Pavel

“Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poarta necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată. ” (1 Corinteni 13:4-8a)

Care este citatul vostru preferat despre iubire?

Citeşte şi Din învăţăturile părintelui Arsenie Papacioc despre iubirea de semeni

Surse articol: en.wikipedia.org;

thevisionweekly.wordpress.com;

citateortodoxe.ro

Va urma

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate