Aureliu Surulescu: Iubirea este calea către fericire

Aureliu Surulescu, interpretul lui David Damian din serialului Rămâi cu mine,  nu a trecut neobservat de publicul feminin. Special pentru cititoarele revistei Avantaje, i-am solicitat lui Aureliu un interviu. Vă invităm să îl descoperiţi!

RCM_on set_David (5)

Ce ai făcut înainte de rolul din serialul Rămâi cu mine? Mai exact, cine este Aureliu Surulescu?

Înainte de a pleca din ţară, am lucrat mulţi ani în România. Am apărut în spoturi publicitare şi în 3 filme străine, am avut un rol secundar într-o producţie MediaProPictures, SECOND HAND în regia Domnului Dan Piţa. Am lucrat şi la TVR1, unde am fost asistentul Andreei Marin, la emisiunea Surprize, Surprize', am făcut cam tot ce ţinea de modă. Pot spune că am cam trecut prin tot focul showbiz-ului românesc.

Am decis să plec din ţară să vad şi alte locuri, să încerc lucruri noi profesional şi să cunosc oameni noi. Decizia de a pleca am luat-o peste noapte, iar de atunci am tot călătorit vreme de 13 ani, prin toată lumea. În tot acest timp, am avut şansa să lucrez cu nume mari din modă, film, sau muzică –  ca să răspund la prima parte a întrebării.

Cât despre mine, sunt un bărbat simplu, atât de simplu încât pot părea complicat pentru multă lume. Mi-e greu să vorbesc despre mine pentru că, deşi lucrez de mulţi ani în industrii extrem de vizibile, am încercat să o fac cu discreţie. Prefer să tac şi să fac.

RCM_on set_David (1)

Ce ai învăţat în 2013 şi ce îţi doreşti de la 2014?

Am învăţat curajul de a risca şi răbdarea. Există dorinţe de ordin colectiv pentru 2014, dacă trăiesc într-o societate tulburată, pacea mea este nulă! Îmi doresc ca noi toţi să trăim în pace, să privim mai des spre noi şi mai puţin la alţii, să ne căutam repere şi valori în trecut şi să ne trăim prezentul demni.

Care sunt valorile după care te conduci în viaţă?

M-am bazat întotdeauna pe cei 7 ani de acasă, esenţiali, aş spune. Bunicii au avut un rol foarte important în educaţia mea, pentru că mi-au insuflat dragostea pentru tradiţii şi valori uitate de unii. Îmi aduc aminte dumincile şi zilele de sărbătoare în Banat, cum era la biserică cu copiii, oamenii veseli şi frumoşi şi toate casele împodobite.

Îmi aduc aminte de parcă ar fi fost ieri şi mereu mă agăţ de acele imagini. Valorile istorice şi culturale româneşti consider că reprezintă temelia oricărei educaţii viitoare şi ar trebui să stea la baza oricărui tânăr în formare.

Care sunt cuvintele pe care le foloseşti cel mai des?

Te rog frumos', Mulţumesc' şi Doamne, Ajută'!

Ce îţi place cel mai mult la oameni? Ce îţi displace?

Îmi place zâmbetul. E molipsitor. Răutatea îmi displace, face oamenii urâţi.

RCM_David Damian (6)

Care a fost cel mai fericit moment din viaţa ta?

Spun cu bucurie că au fost multe. Am văzut şi am trăit multe, deosebite toate. Un cherry blossom în Tokio, un apus la New York, momentul minunat în care am năşit un copil, călătoria pe Muntele Athos. Sunt multe şi sunt zilnic recunoscător pentru ele.

Când ţi-a fost cel mai greu în viaţă şi cum ai depăşit acel moment?

Când a murit tatăl meu. Eram la vârsta în care începusem să conştientizez multe lucruri, un moment decisiv în viaţa unui tânăr. Astăzi, însă, cred că lucrurile s-au întâmplat aşa cât să pot să învăţa mai multe. Abia acum pot înţelege acest lucru, pe atunci nu aveam aceeaşi maturiatate şi putere de înţelegere.

Am depăşit cu greu acest moment pentru că nu reuşeam să îl înţeleg, însă mama m-a ajutat foarte mult să trec peste.

RCM_on set_David (4)

Ce face un bărbat să fie bărbat şi ce face o femeie să fie femeie?

Asumarea acestora! Bărbatul este bărbat nu doar pentru că se naşte aşa, este un titlu care se câştigă.  Un bărbat adevărat tratează fiecare femeie cu respect. În viziunea mea, caracteristicile  principale ale unui bărbat trebuie să fie: răbdarea, curajul şi capacitatea de a se jertfi pentru o idee. Femeile sunt firi mult mai complexe, au nativ alte simţuri şi fac alegeri în mod organic. Dacă încearcă să inverseze polii vor pierde, ele sunt perfecte aşa cum sunt.

Ai o relaţie de şase ani. După ce criterii ţi-ai ales logodnica?

S-ar putea să sune clişeic, dar a fost dragoste la prima vedere. Ne-am întâlnit întâmplător la o petrecere dată de Giorgio Armani în Milano. Am vazut-o şi de atunci nu am lăsat-o să plece. Am avut multe obstacole de trecut, dar se pare că am reuşit..

RCM_on set_David (2)

Cum se traduce cuvântul < < Te iubesc > > în fapte?

Grea întrebare! Eu cred că nu poţi greşi dacă iubeşti. Dacă alegi să spui cuiva Te iubesc! ai face bine să simţi puternic asta, pentru că aceste cuvinte duc la o legatură sacră.

Iubirea este, în primul rand, dăruire, indiferent dacă sentimentele sunt, sau nu, împărtăşite de cealaltă persoană.  Altruismul este următorul pas, iar încrederea desăvârşeşte tot. La modul absolut, iubirea este calea către fericire.

Ai petrecut mult timp în străinătate. Nu te-ai gândit să pleci definitiv din ţară?

Am avut oferte de muncă multe în străinătate.  Am învăţat tradiţiile, limba şi modul de a fi în mai multe ţări în care am lucrat şi asta m-a ajutat să am mereu o uşă deschisă. Avem multe de recuperat în România la acest capitol. Câtă vreme lucram eram în regulă, dar invariabil interveneau clipele în care te gândeşti la „acasă, la familie, la prieteni.

Apoi vin sarbatorile, care nu-s la fel ca acasă nicăieri şi, încet,  încet devii un falnic stejar fără rădăcină, care se usucă. Mi-e dor de Paris, de New York, de Roma, de Tokio, dar niciodată nu îmi vor lipsi cum mi-a lipsit România fiind acolo.

Oriunde am fost şi am vorbit cu români toţi spuneau acelaşi lucru, că ar veni acasă, dar nu au la ce să revină şi că sunt trişti chiar dacă financiar le este bine.

Câţiva ani te simţi bine locuind în altă parte. Apoi începi să te transformi într-o nouă persoană, care nu are legatură cu tine. Mitul lui Anteu ne defineşte.

RCM_on set_David (3)

În ce parte din România te simţi cel mai bine?

Peste tot! Iubesc fiecare palmă de pământ. Cine cunoaşte istoria ştie că nu există palmă de pământ pentru care să nu se fi luptat. Măcar şi pentru asta şi merită dragostea şi respectul nostru.

Banatul, Maramureşul, Făgăraşul îmi sunt tare dragi, cu aerul lor haiducesc, Moldova cu Bucovina sunt blânde şi pioase, Oltenia e un mit, iar partea Munteniei, până în Dobrogea şi Marea Neagra sunt locul de întâlnire al tuturor.

Iubesc Bucureştiul vechi, cu izul său interbelic, regal şi potenţialul său de a deveni un oraş reprezentativ în Europa.

Dacă ai primi o baghetă magică, prin care ai avea dreptul să schimbi trei lucruri la lumea în care trăim, ce ai face?

Mi-e greu să mă substitui Divinităţii, chiar şi cu gândul. Dar, ca să răspund, am să-l citez pe Eminescu „De-o fi una, de-o fi alta… Ce e scris şi pentru noi, Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război.

Mulţumesc pentru interes şi timpul acordat!

Serialul produs de HBO 'Rămâi cu mine' este difuzat  duminică, de la ora 20.00.

Foto: HBO

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete