Adormirea Maicii Domnului. Ce nu este bine să faci în această seară

Adormirea Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului se prăznuiește anual pe data de 15 august și vine însoțită de o serie de tradiții și superstiții, pe care cei mai mulți dintre credincioși le respectă cu sfințenie.

Citește și Cum arată mormântul Sfintei Fecioare Maria aflat la Ierusalim. Galerie foto

Pe lângă tradițiile pe care toți le cunoaștem – mersul la biserică, rugăciunea, datul de pomană, există și o serie de superstiții pe care se spune că cine nu le respectă va avea parte de ghinioane. Spălatul rufelor (la mână sau la mașină), tăierea sau spălatul părului (fie că ești femeie sau bărbat), închisul ușii de la intrare (îi închizi ușa Maicii Domnului, care ar putea intra oricând în casele credincioșilor pentru a împărți har divin) sunt doar câteva dintre superstițiile despre care se crede că ar atrage după sine ghinion.

Totodată, în această zi de sărbătoare se spune că nu este bine să mergi înapoiîntrucât atragi tristeţea Maicii Domnului.

Citește și Tradiții, obiceiuri și superstiții de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

În seara de Adormirea Maicii Domnului este interzis să mănânci mult

Conform www.realitatea.net, este foarte important, în seara zilei de 15 august, credincioșii trebuie să aibă o masă cumpătată. Mai ales cei care au ținut postul Adormirii Maicii Domnului ar putea fi tentați să aibă o masă mai bogată. Acesta este însă un mare păcat. Vezi ce este Postul Sfintei Maria!

Citește și Legenda Adormirii Maicii Domnului

Sursa foto: pixabay

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate