Legenda Adormirii Maicii Domnului

legenda Adormirii Maicii Domnului

An de an, pe 15 august, credincioșii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare. Legenda Adormirii Maicii Domnului este, însă, cunoscută de puțină lume.

Legenda Adormirii Maicii Domnului, relatată în cartea 'Ghidul sărbătorilor româneşti'

Conform www.a1.ro, care citează cartea 'Ghidul sărbătorilor româneşti', Sfintei Marii i s-a trimis un înger care s-o anunțe că, în curând, avea să se urce la cei drepți. Drept urmare, Maica Domnului a hotărât să se pregătească pentru momentul trecerii dincolo, s-a închinat și a dat de pomană haine și mâncare. Apoi s-a așezat în pat așteptând sfârșitul.

Citește și Ce se oferă de pomană de praznicul Adormirii Maicii Domnului

La trecerea în lumea celor drepâi a Maicii Sfinte, pomii cu roadele lor s-au unit, formând un pom uriaș care a fost purtat în fruntea procesiunii. Bostanul și porumbul au prins viață și au alcătuit un buchet impresionant din floarea-soarelui, pe care l-au așezat pe sicriu. De atunci, porumbul și dovleacul se îngălbenesc de Sfânta Maria.

Înmormântarea a fost însoțită de tunete puternice, iar Apostolii lui Iisus i-au ținut slujba. Maica Domnului a fost îngropată pe Ghetsimani. După trei zile de la înmormântare, apostolul Toma a venit să cerceteze locul, dar Sfânta Fecioară urcase la cer. 

Obiceiuri de Sfânta Maria Mare

De Sfânta Maria Mare se merge la biserică şi se pomenesc cei trecuți în lumea celor drepți. Acestora li se dau de pomană struguri, prune şi faguri de miere, slujite de preot, căci acesta este timpul lor de facere. Femeile merg apoi la morminte și le tămâiază.

De asemenea, în această zi se culeg flori şi se pun la icoana Preacuratei, existând credința că acestea sunt foarte bune de leac.

Citește și Tradiţii şi obiceiuri de Sfânta Maria Mare. Ce trebuie să faci în ziua Adormirii Maicii Domnului ca să ai parte de o toamnă bogată

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate