Acesta este motivul pentru care ne îngrășăm mai mult după vârsta de 40 de ani

De ce ne îngrășăm mai mult după vârsta de 40 de ani

Cu toții știm că după o anumită vârstă ne este mult mai greu să dăm jos kilogramele în plus și să ne menținem silueta, iar acest lucru nu este deloc întâmplător.

După 40 de ani, în corpul unei femei se întâmplă foarte multe schimbări, iar acestea favorizează apariția kilogramelor în plus. Într-un studiu realizat recent, cercetătorii au demonstrat că acumularea kilogramelor în plus nu este întâmplătoare, ci poate fi explicată științific.

De ce ne îngrășăm mai mult după vârsta de 40 de ani?

Multe femei ar pune acumularea kilogramelor în plus pe seama menopauzei și a dereglărilor hormonale. Chiar dacă și acestea au o influență mare asupra siluetei, cercetătorii au descoperit că există și un alt motiv pentru care ne îngrășăm după 40 de ani. Mai exact, aceștia au descoperit că în corp există o celulă numită macrofag, care este localizată la nivelul nervilor existenți în zona burții. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, această zonă devine tot mai inflamată, iar celulele grase nu mai primesc semnalul de care au nevoie pentru a începe să ardă calorii, potrivit dailymail.co.uk. Astfel, kilogramele în plus devin tot mai vizibile în zona abdomenului, în ciuda faptului că nu au apărut schimbări majore în alimentație.

În urma acestei cercetări, oamenii de știință au încercat să înțeleagă mai bine care este interacțiunea dintre nervi și celulele adipoase, asta pentru a reuși să găsească o modalitate prin care grăsimea din această zonă să poată fi mai ușor eliminată, mai ales odată cu înaintarea în vârstă.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Zeama de varză acră are contraindicații? Nu o consuma dacă suferi de aceste afecțiuni

Așa arată cancerul de piele. O simplă aluniță poate fi semnul melanomului

Terciul de ovăz, secretul unei siluete perfecte. De ce să îl consumi în fiecare dimineață

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate