Terciul de ovăz, secretul unei siluete perfecte. De ce să îl consumi în fiecare dimineață

terci de ovăz

Terciul de ovăz reprezintă cea mai inspirată variantă pentru micul dejun și datorită substanțelor nutritive pe care le conține, acesta poate fi consumat în fiecare dimineață, având o serie de beneficii pentru organism.

Foarte popular în America, terciul de ovăz a început să fie preparat tot mai des și în bucătăriile din România. Chiar dacă suntem mereu pe fugă, mai ales dimineața, micul dejun nu trebuie ocolit, asta dacă vrem să avem o zi productivă și să ne ferim de tentațiile culinare de peste zi. Astfel, o porție de terci de ovăz se poate transforma rapid într-un mic dejun sănătos, nutritiv și care te ajută să îți controlezi greutatea.

De ce e important să consumi terci de ovăz în fiecare dimineață?

Dacă îți dorești să slăbești, terciul de ovăz poate fi aliatul tău în lupta împotriva kilogramelor în plus. Foarte gustos, acest preparat este bogat în fibre, vitamina B, calciu, seleniu, potasiu, magneziu și proteine, dar foarte sărac în calorii și grăsimi. Astfel, acesta favorizează pierderea în greutate, în timp ce rezolvă problemele legate de tranzitul intenstinal și reușește să reducă nivelul colesterolului.

Ovăzul conține o cantitate mare de beta-glucan, un compus care oferă senzația de sățietate, ceea ce înseamnă că nu te vei confrunta cu senzația de foame pe parcursul zilei. Cosumând acest preparat la masa de dimineață, poți da jos până la 3 kilograme în doar 7 zile, fără alte eforturi suplimentare.

Cum prepari terciul de ovăz?

Dacă te gândești că la prima oră a dimineții nu vei avea timpul necesar pentru a prepara această rețetă, trebuie să știi că ai nevoie de doar câteva minute pentru a obține o masă sănătoasă. Tot ce trebuie să faci este să pui apa sau laptele la fiert, în funcție de preferințe, iar în momentul în care încep să clocotească, adaugă o cană de fulgi de ovăz. De preferat ar fi ca la o cană și jumătate de lapte să adaugi o cană de fulgi de ovăz. Amestecă cu atenție până când preparatul capătă consistența pe care ți-o dorești, după care oprește focul. Pentru un plus de savoare, poți adăuga fructe uscate, banane, miere, scorțișoară sau orice alt ingredient preferat.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Mustul de struguri, un suc minune pentru sănătate! Protejează neuronii și încetinește evoluția Alzheimer-ului

Băutura care te ajută să ai o piele strălucitoare, să slăbești și să elimini toxinele din organism

Cum te ajută cartofii mov să previi cancerul de colon

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate