Zeama de varză acră are contraindicații? Nu o consuma dacă suferi de aceste afecțiuni

zeama de varză acră contrindicații

Zeama de varză este folosită pentru a trata foarte multe boli și ajută organismul să funcționeze mult mai bine, însă persoanele care suferă de anumite afecțiuni ar fi bine să nu apeleze la acest tratament natural.

Chiar dacă multe dintre leacurile naturale sunt foarte eficiente și nu prezintă contraindicații, nu același lucru se întâmplă atunci când vine vorba despre zeama de varză acră. Pentru că în compoziția ei intră o cantitate foarte mare de sare, zeama de varză nu este recomandată anumitor bolnavi și asta pentru că ea le poate înrăutăți starea de sănătate.

Ce contraindicații are zeama de varză acră?

Zeama de varză este foarte acidă și asta din cauza procesului de fermentație. Astfel, ea este contraindicată persoanelor care suferă de boli grave ale stomacului, printre care se numără gastrita sau ulcerul. Chiar dacă în anumite situații zeama de varză poate ajuta la tratarea acestor afecțiuni, în cele mai multe cazuri, ea nu face altceva decât să accentueze starea de rău și să intensifice arsurile.

În plus, nici persoanele care suferă de hipertensiune nu ar trebui să consume prea des zeama de varză acră. Aceasta conține o cantitate mare de sare, ceea ce îl face pe bolnav să consume mult mai multă apă. Cum consumul de apă duce la creșterea tensiunii arteriale, cei care suferă de hipertensiune nu se vor simți tocmai bine atunci când consumă zeama de varză, putând să se confrunte cu palpitații și dureri puternice în piept, iar în cazuri grave, poate să apară chiar și infarctul miocardic.

Nici cei care au probleme cu rinichii nu ar trebui să facă exces când vine vorba despre zeama de varză acră. Sarea din această băutură poate ajunge să se depună în zona rinichilor, împiedicând buna funcționare a acestora și agravarea problemelor de sănătate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Așa arată cancerul de piele. O simplă aluniță poate fi semnul melanomului

Terciul de ovăz, secretul unei siluete perfecte. De ce să îl consumi în fiecare dimineață

Mustul de struguri, un suc minune pentru sănătate! Protejează neuronii și încetinește evoluția Alzheimer-ului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate