Menopauza? Un detaliu….

menopauza

Menopauza este un proces fiziologic absolut normal prin care trecem noi, femeile. Cum ne îngrijim, cum ne pregătim, cum o așteptăm… iată o parte din dilemele pe care am încercat să le descifrăm, luni, 4 septembrie împreună cu cititoarele revistelor Avantaje și Psychologies, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Hotelul Marshal Garden.

La dezbatere le-am avut alături pe doctor Irina Oproiu, medic specialist în obstetrică ginecologie și Miruna Stănculescu, psiholog și psihoterapeut cognitiv-comportamental, care au răspuns întrebărilor și curiozităților tuturor doamnelor prezente în sală.

În ce măsură trebuie să ne sperie menopauza? În niciuna! Trebuie să fim pregătite să facem față unor schimbări care poate, la unele dintre noi vor fi mai pregnante. Menopauza este etapa mirifică a femeii prin care aceasta capătă certitudinea deplinei maturități. Este pragul înțelepciunii.

Cum o depășim? Prin dans… spune Iulia Alexa, redactorul șef al revistei Psychologies. Printr-o bună stimă de sine, spune psihologul Miruna Stănculescu, prin informații corecte despre funcționarea propriului organism, intervine dr. Irina Oproiu cu viziunea ei strict ginecologică.

 

Menopauza nu trebuie să ne sperie, este concluzia finală a doamnei Anca Jecan, trainer divizia cosmetică LOreal, care, cu umor, aplomb și bună dispoziție ne-a arătat tuturor celor prezenți, că frumusețea femeii este într-adevăr o constantă… restul, sunt detalii. Când decidem să ne situăm pe tronsonul de viață al câștigătoarelor, alegând tot ceea ce e mai bun și mai sănătos din jur, vom ajunge la vârsta menopauzei cu zâmbetul pe buze, pregătite și cu doza de umor pentru fiecare din bufeurile inerente care o să ne dea târcoale.

E adevărat, în perioada menopauzei și mai ales după, tenul nostru va suferi modicări. Asta e una din veștile rele. Cea bună e că o întreagă armată de specialiști lucrează asiduu pentru a contracara efectele negative ale menopauzei. Crema Neovadiol din gama VICHY este concepută pentru tenul pus la încercare în momentele delicate ale vieții. Și pentru ca menopauza să nu ne răvășească atât pe interior cât și pe exterior, e bine să ne informăm din timp despre ea.

Florentina Mușat

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate