Ce este sexualitatea de tip fast food și cum afectează aceasta viața de cuplu

Viața sexuală ocupă un rol foarte important în orice relație, multe cupluri ajungând să ceară ajutorul psihologilor pentru a rezolva problemele existente la acest nivel. 

În trecut, sexul era perceput într-o relație ca o simplă metodă de concepere a copiilor. Pe măsură ce metodele cotraceptive au evoluat, oamenii au început să vadă în  relația intimă o modalitate de relaxare și au descoperit plăcerea din spatele actului sexual. Sexologul Gabriela Marin este de părere că societatea actuală trece printr-o criză majoră a sexualității, ceea ce face ca sexualitatea de tip fast food să se dezvolte tot mai mult.

Ce este sexualitatea de tip fast food?

Specialiștii în domeniu au găsit foarte multe asemănări între modul în care se desfășoară relațiile intime între parteneri și consumarea produselor de tip fast food. Astfel, studiile au arătat că oamenii nu mai percep contactul sexual ca pe ceva special, ci văd în acesta o necesitate, la fel cum este și procesul de hrănire.

Semnele care îți arată că în relația ta există sexualitatea de tip fast food

Cercetările realizate în ultimii ani au scos la iveală faptul că tot mai mulți tineri se inspiră din filmele pentru adulți atunci când aleg să își înceapă viața sexuală. Astfel, acest lucru are o mare influență asupra lor și îi determină să gândească într-un anumit mod. Aceastea sunt semnele care indică sexualitatea de tip fast food:

1. Modul în care arătăm este totul

Psihoterapeutul Gabriela Marin este de părere că cei care vizionează frecvent filme pentru adulți au anumite idei fixe despre ceea ce înseamnă sexualitatea. Cum în cadrul acestor producții sunt promovați actori care arată impecabil, oamenii tind să creadă că modul în care arată este esențial pentru obținerea unei relații sexuale durabile. Astfel, aceste persoane își pot pierde încrederea în sine, crezând că nu vor ajunge să atingă niciodată acele standarde.

2. Trebuie neapărat să ne satisfacem partenerul/ partenera pentru a-i dărui plăcere

Un alt clișeu promovat de filmele pentru adulți este acela că o relație sexuală perfectă este doar aceea în care partenerul atinge plăcerea absolută. Psihoterapeutul Gabriela Marin este de părere că acest lucru este total greșit și că în timpul actului sexual trebuie să se pună accentul pe interacțiunea dintre parteneri, pe intimitate.

3. Apropierea și intimitatea nu sunt importante

Aceasta este cea mai mare problemă a cuplurilor. În timp ce filmele pentru adulți promovează doar contactul fizic, în relațiile de cuplu,  apropierea și intimitatea sunt esențiale. Partenerii trebuie să se detașeze de elementele promovate de aceste producții video și să pună accentul pe emoție.

4. Acesta este maximul pe care îl putem avea

Într-o relație, cei doi parteneri nu trebuie să se oprească doar într-o anumită zonă și să considere că acela este maximul pe care îl pot avea. Este nevoie să descopere acele lucruri care îi împlinesc cu adevărat.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce se întâmplă dacă faci sex în ziua de marți. Descoperirea surprinzătoare a cercetătorilor

Semne care îți arată că relația ta este pe terminate

Intimitatea armonioasă în relații

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex