4 factori care pot duce la dezvoltarea cancerului ovarian

Cancerul ovarian, deși este o boală care depistată la timp are mari șanse de vindecare, reușește anual să facă o mulțime de victime. Un rol important în lupta împotriva cancerului ovarian îl are prevenția, iar pentru a reduce cât mai mult riscul de a dezvolta această afecțiune, femeile trebuie să țină cont de cei 4 factori de risc care favorizează apariția bolii. 

O mulțime de factori externi pot duce la apariția cancerului ovarian, dar dintre aceștia, 4 reprezintă un risc crescut. Medicii sunt de părere că pentru a evita apariția bolii, femeile care prezintă acești factori de risc ar trebui să se prezinte la medic în mod regulat, specialiștii monitorizând starea lor de sănătate și putând să depisteze orice modificare, fie ea cât de mică, dar care poate cauza apariția cancerului ovarian.

4 factori care pot duce la dezvoltarea cancerului ovarian

Pe lângă existența unor cazuri de cancer ovarian în familie, există 4 factori care pot duce la dezvoltarea cancerului ovarian și pe care femeile ar trebui să îi trateze cu maximă seriozitate.

1. Vârsta avansată

Vârsta este un factor important în declanșarea cancerului ovarian. În cele mai multe dintre cazuri, cancerul ovarian este depistat la femeile cu vârsta peste 50 de ani și care au intrat la menopauză.

2. Problemele ciclului menstrual

Menstruația care apare încă din copilărie, absența unei sarcini sau instalarea menopauzei la o vârstă înaintată pot favoriza apariția cancerului ovarian.

3. Administrarea terapiilor hormonale

Diferite terapii hormonale administrate de-a lungul vieții pot reprezenta un factor de risc în apariția cancerului ovarian.

4. Sindromul ovarelor polichistice

O mulțime de femei sunt diagnosticate cu sindromul ovarelor polichistice. Cu toate că această problemă de sănătate poate fi ținută sub control, femeile care prezintă această afecțiune au o secreție scăzută de hormoni de testosteron, ceea ce poate provoca dezvoltarea cancerului ovarian.

Medicii sunt de părere că diagnosticat într-un stadiu incipient, cancerul ovarian poate fi tratat. Pentru a-l descoperi cât mai devreme, femeile sunt sfătuite să meargă la medic imediat ce observă un dezechilibru, dar și dacă prezintă cei 4 factori de risc.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Gabriela Cristea îi îndeamnă pe telespectatori să meargă la doctor: „Cancerul este boala lumii în care trăim și nu are vârstă'

Dr. Gabriel Cristian Viișoreanu, chirurg oncolog, despre importanța autoexaminării sânilor în depistarea cancerului mamar în stadii incipiente

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: Orice tip de cancer poate fi vindecat dacă este detectat în stadiu incipient'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului