Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: “Orice tip de cancer poate fi vindecat dacă este detectat în stadiu incipient”

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre importanța controalelor medicale regulate și a screeningului în prevenirea apariției diferitelor forme de cancer. Sorina Pintea s-a alăturat campaniei Avantaje spune #NUcancerului și a prezentat modul în care Ministerul Sănătății își propune să îi ajute pe bolnavi în lupta împotriva acestei boli, dar și să susțină prevenirea dezvoltării cancerului.

Cum își propune Ministerul Sănătății să sprijine lupta împotriva cancerului?

“Ministerul Sănătății a elaborat cereri de finanțare pentru șapte screeninguri, pentru șapte boli, printre care și cancerul mamar, cancerul de col uterin, cancerul colorectal. În ultimele trei luni, Ministerul Sănătății a inclus pe listele compensate molecule noi, inovative pentru tratamentul pacienților bolnavi de cancer, dar aceste tratamente vin deja tardiv, atunci când boala este descoperită. Din punctul meu de vedere, screeningurile vor face foarte mult bine. Depistarea din timp este foarte importantă pentru că orice tip de cancer este vindecabil dacă este detectat în stadiu incipient. Recomand tuturor să meargă la medic, la orice mic simptom, să acceseze programele de screening și să aibă mai multă grijă de sănătatea lor.”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Foto: captură video

Citește și:

Corina Caragea a vorbit despre importanța prevenției în lupta împotriva cancerului: „Este o boală care poate fi învinsă'

Dr. Marius Geantă, despre imunoterapie, modalitatea prin care sistemul imun poate lupta împotriva cancerului

Jurnalista Paula Rusu, despre cea mai mare problemă a bolnavului de cancer

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului