3 alimente pe care să le eviți atunci când mergi în vacanță. Cum îți protejezi organismul de indigestie?

3 alimente pe care să le eviți atunci când mergi în vacanță

După ce luni la rând au ținut dietă pentru a obține acea siluetă trasă prin inel, concediul reprezintă pentru o mulțime de persoane sfârșitul tuturor restricțiilor alimentare. Deși ne putem permite să consumăm acele preparate bogate în calorii, în timpul vacanței ar trebui să evităm 3 alimente care pot pot duce la indigestie.

Nimic nu este mai deranjant decât să te confrunți cu o indigestie puternică în acea perioadă din an în care ți-ai programat concediul. Stările de greață, vărsăturile, durerile de cap sau diareea îți pot strica vacanța, împiedicându-te să te bucuri de timpul liber avut la dispoziție.

3 alimente pe care să le eviți atunci când mergi în vacanță

Indigestia poate să apară din diferite motive și dacă pe multe dintre acestea nu le putem controla, există și câteva situații în care totul depinde de alegerile alimentare pe care le facem. Astfel, pentru a evita situațiile neplăcute și stările de rău, în timpul vacanței ar fi bine să ocolim 3 alimente.

1. Fructele de mare

Fructele de mare au devenit pentru multe persoane felul de mâncare preferat, iar atunci când merg în concediu la mare, servirea unui astfel de platou pare o regulă nescrisă. Deși sunt gustoase, fructele de mare pot duce la apariția indigestiilor sau infecțiilor, iar în cazurile grave, acestea pot cauza chiar și decesul.

2. Pepenele galben

Pepenele galben este un adevărat deliciu culinar și este nelipsit din meniul hotelurilor internaționale. În ciuda faptului că pare o alegere sănătoasă și care nu poate pune în pericol organismul, atunci când nu este ținut la o temperatură corespunzătoare, pepenele galben poate cauza infecția cu bacteria E.coli, dar și  salmonella și norovirus.

3. Sushi

Dacă ai programat o vacanță în străinătate, recomandarea specialiștilor este să eviți să mănânci sushi, potrivit rd.com. În anumite țări, riscul ca produsele de origine animală să nu respecte standardele legate de siguranța alimentară este destul de ridicat, ceea ce înseamnă că pot să apară infecții cu bacterii și paraziți. Din acest motiv, orice carne care nu a fost preparată termic, inclusiv sushi, ar trebui evitată pentru a preveni indigestiile și problemele de sănătate.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce este screeningul? Tot ce trebuie să știi despre metoda revoluționară pentru depistarea bolilor în fazele incipiente

Ce cantitate de nuci ar trebui să consumi zilnic pentru a preveni diabetul de tip 2?

Ce este psoriazisul? Iată cele mai bune remedii naturiste pentru a controla simptomele acestei boli

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate