Ce este psoriazisul? Iată cele mai bune remedii naturiste pentru a controla simptomele acestei boli
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2018/06/ce-este-psoriazisul.jpg)
Psoriazisul este o boală dermatologică cronică care determină o creştere rapidă exagerată a celulelor pielii. Aceste celule sunt slab dezvoltate având ca rezultat apariţia unor plăci tegumentate îngroșate.
Ce este psoriazisul?
Din cauza apariţiei acestora, piele se înroşeşte provocând mâncărimi. Psoriazisul nu este contagios, dar cu toate acestea, cercetătorii nu pot vorbi despre cauzele afecţiunii cu niciun grad de certitudine. Aceste leziuni pot varia ca dimensiuni şi au o localizare preponderent la nivelul genunchilor, coatelor, scalpului, mâinilor, picioarelor şi regiunii sacrale (partea inferioară a spatelui).
Celulele tegumentului cresc şi se maturiează gradat, pe parcursul unui ciclu de 28 de zile, apoi urmează să fie înlocuite de alte celule tinere. Celulele îmbătrânite din straturile superficiale ale pielii sunt înlocuite treptat cu alte celule noi din straturile profunde. Celulele straturilor superficiale mor şi se desprind treptat odată cu desfăşurarea activităţilor cotidiene, de exemplu, mai ales în timpul dușului. În psoriazis, celulele nu se maturizează suficient, însă migrează rapid spre straturile superficiale ale pielii şi formează la acest nivel leziuni caracteristice bolii.
Cele mai bune remedii naturale pentru a controla simptomele psoriazisului
Această boală nu se vindecă niciodată, însă există câteva remedii naturale pentru a controla simptomele şi a preveni infectarea.
Aloe vera
Se despică o frunză în două, pe lungime, iar sucul acesteia se aplică direct pe leziuni. Se repetă acest lucru de 3-4 ori pe zi, timp de mai multe zile la rând. Acest tratament are un efect calmant aproape instantaneu, având acţiuni benefice în cazul inflamaţiilor şi a puruitului.
Expunerea la soare
Expunerea la soare aduce avantaje în tratarea acestei boli, conform doc.ro. O cantitate moderată de lumină solară mărește producţia de vitamina D, care poate fi eficientă în combaterea psoriazisului.
Baia în apa mării
Băile în apa mării sunt ideale pentru persoanele care suferă de psoriazis. Datorită apei sărate din mare inflamaţia este redusă, iar pielea își recapătă aspectul normal.
Varza
Se aşază pe pielea afectată câte o foaie care are nervurile netezite, pentru ca pielea să intre în contact cu sucul acesteia. După care, se acoperă cu un bandaj şi se lasă 30 de minute să acţioneze. Această procedură se repetă cel puţin o săptămână.
Ulei esenţial de arbore de ceai
Uleiul se aplică direct pe pielea cu probleme. Reduce inflamaţia şi ameliorează semnele lăsate de boală.
Care sunt factorii care declanșează apariția psoriasizului
- Stresul
- Un regim de viaţă bogat în grăsimi
- Inflamaţia
- Obezitatea
Cel mai important sfat este evitarea stresului pe cât posibil. Factorii emotivi şi stresul exercită o mare influență asupra apariţiei şi evoluţiei psoriazisului.
Foto: shutterstock.com
Alexandra Burlacu
Citește și:
4 factori care pot duce la dezvoltarea cancerului ovarian
Care sunt beneficiile uleiului de măsline? Uite cum îți poate prelungi viața