12 lucruri care îți pot afecta relația de cuplu. Ce poți face pentru a ține problemele la distanță?

12 lucruri care îți pot afecta relația de cuplu

Relațiile de cuplu sunt de foarte multe ori afectate de factori din mediul înconjurător. Stresul, problemele care pot să apară la locul de muncă sau cele financiare sunt doar câteva motive care pot duce la apariția certurilor și chiar la despărțire. Pentru a ține la distanță problemele și a aduce armonia în relația de cuplu, psihologii recomandă ca fiecare partener să cunoască cele 12 lucruri care pot afecta relația și să le gestioneze pe cât posibil.

Psihologul Alexandru Pleșa consideră că armonia este un lucru esențial pentru ca relația de cuplu să funcționeze perfect. Pentru a evita apariția neînțelegerilor este suficient să ne privim partenerii cu bunătate, să îi apreciem și să le arătăm cât sunt de importanți. Cu toate acestea, specialistul subliniază că eforturile trebuie să fie de ambele părți pentru ca relația să fie una de lungă durată și să se dezvolte frumos.

“Un astfel de bun simț, să faci altuia ce vrei tu să-ți facă el, este o lege nescrisă a relațiilor de orice fel. Armonia nu este un proces întâmplător, uneori este bazat pe anumite segmente chimice dintre doi oameni. Cu toate acestea, timpul aduce cu el arătarea și sinceritatea unul față de altul până în cele mai profunde lucruri, gânduri, simțuri. Armonia dorită este direct proporțională cu armonia oferită. Astfel, sunt multe momentele când dai și, uneori, nu primești nimic, dar totodată te întrebi: „Eu pentru cine fac toate astea, dacă partenerul nu apreciază? De ce mă zbat și muncesc atâta, dacă partenerul nu evaluează și nu se bucură de reușitele noastre, plus de asta, uneori mă ignoră și mă tratează cu spatele?'. Relațiile actuale sunt obiect de desăvârșire a celor mai înalte trăiri, nu de satisfacție egocentristă sau temporară. Ca și un pom pe care îl uzi și fertilizezi zilnic sau un copil pe care îl hrănești să aibă putere în viață, așa și relația cere efortul tău de a o crește.”, este de părere psihologul Alexandru Pleșa.

12 lucruri care îți pot afecta relația de cuplu

Când o relație se destramă, cei doi parteneri au tendința de a căuta cel mai recent factor care a dus la ceartă, cu toate că acesta nu este singurul vinovat pentru apariția rupturii. De cele mai multe ori, anumite lucruri care au trecut neobservate în relația de cuplu au ajuns să o distrugă și să îi determine pe cei doi parteneri să se îndepărteze unul de celălalt. Psihologul Alexandru Pleșa vorbește despre cele 12 lucruri care pot distruge armonia din relația de cuplu.

1. „Programele de comportament (frustrări, supărari, respingeri, îndepărtări)
2. Cuvinte aruncate ca reacții (lasă-mă, pleacă, plec, ești…, nu vreau, nu am chef )
3. Iluzia altor parteneri decât cel actual
4. Iluzia că partenerul poate face ceva mai bine decât face deja
5. Prejudecățile sociale care împiedică simțurile și inima să muncească ca să crească
6. Afecțiunea pentru lucruri și nu pentru partener
7. Stările de dispoziție preluate de la ceilalți
8. A da pentru că aștepți
9. A uita de motivul pentru care te afli cu partenerul
10. Neacceptarea situației de viață sau de job a partenerului
11. Naivitatea de a crede ce spun alții despre voi
12. Înlăturarea prilejului de a privi prin ochii celuilalt (pentru că EU știu mai bine)
Observând la timp aceste 12 lucruri, partenerii pot ține certurile la distanță și pot avea o viață de cuplu armonioasă și fericită.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Care este diferența între înșelatul fizic și cel emoțional? Uite care tip de infidelitate este mai dureros

Trăsăturile de caracter care pot fi asociate cu infidelitatea. Ce se poate ascunde în spatele personalității tale?

Lucrurile din dormitor care îți pot distruge viața de cuplu. Scapă rapid de ele!

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex