Zi importantă în calendarul ortodox. Astăzi este pomenit Teodor cel Sfințit

Teodor cel Sfințit

Ziua de 16 mai este foarte importantă în calendarul ortodox, astăzi fiind pomenit un sfânt al cărui nume îl poartă foarte mulți creștini.

Foarte puține persoane știu că pe 16 mai este pomenit Teodor cel Sfințit. Acesta a fost ucenic al Sfântului Pahomie cel Mare și stareț al mănăstirii din Tabenesi. Teodor cel Sfințit s-a apropiat încă de când era un copil de credință, acesta mergând și stablilindu-se la o mănăstire de monahi, la vârsta de 14 ani.  Făcând parte dintr-o familie înstrărită, părinții lui Teodor cel Sfințit nu au fost de acord cu plecarea acestuia, mama sa mergând la mănăstire pentru a-l recupera. Aceasta purta cu ea scrisori din partea episcopilor, scrisori  în care Sfântului Pahomie i se poruncea să-i dea pe fiul ei. Pentru că Teodor cel Sfințit nu a fost înduplecat, mama acestuia s-a stabilit și ea la o mănăstire de fecioare.

La vârsta de 30 de ani, Teodor cel Sfințit a fost hirotonit preot. Acesta este cunoscut ca fiind protectorul tinerilor credincioși și al celor care își dedică viața credinței creștine.

Tot pe 16 mai sunt pomeniți și Sfinții Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei.

Foto: doxologia.ro

Citește și:

Mănăstirea Halmyris, locul binecuvântat din Deltă

Sărbătoare mare pe 12 mai. Creștinii îl cinstesc pe Sfântul Ioan Valahul

Chiril și Metodie, ocrotitorii Europei și părinții culturii

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate