Mănăstirea Halmyris, locul binecuvântat din Deltă

Mănăstirea Halmyris se află în Murighiol, județul Tulcea și este un loc încărcat de credință.

Descoperire importantă la Mănăstirea Halmyris

Acest locaș de cult este cunoscut pentru faptul că aici au fost descoperite cele mai vechi moaște de pe teritoriul României, acestea aparținând preotului Epictet și monahului Astion, potrivit manastireahalmyris.ro. Minunile săvârșite de cei doi sfinți sunt cunoscute de foarte multă lume, iar pe 8 iulie 290, aceștia au fost ridicați la rangul de martiri ai lui Hristos.

Moaștele celor doi au fost descoperite în anul 2001, urmând ca în anul 2002 mănăstirea să sărbătorească pentru prima oară hramul Sfinților Mucenici Epictet si Astion. Mai mult, această biserică mai are un hram, mai exact cel al Sfinților Montanus Preotul și soția sa Maxima, care se sărbătorește pe data de 26 martie.

Deși încă se află în construcție, Mănăstirea Halmyris este vizitată de foarte multe persoane, care își doresc să atingă și să se roage la moaștele celor doi sfinți. Astfel, acest loc este de mare însemnătate pentru credința ortodoxă, fiind un loc binecuvântat.

Deschide galeria foto pentru a vedea imagini cu acest loc.

Foto: facebook

Citește și:

Chiril și Metodie, ocrotitorii Europei și părinții culturii

Adevăruri neștiute despre viața clarvăzătoarei Baba Vanga: „50 de ani din viaţă i-au fost furaţi de cei care îi exploatau puterile'

Icoana care îi ajută pe dependeții de alcool și stupefiante să scape de aceste vicii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate