Virusul gripal face victime și în România! Ce trebuie să faci pentru a te proteja de gripă?

După ce a făcut ravagii în Statele Unite ale Americii, virusul gripal a ajuns și în România. Potrivit datelor publicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, patru persoane au murit după ce au fost infectate cu virusul AH1N1.

Virusul gripal face victime în România

Până în prezent, la noi în țară, aproximativ 89 de persoane au fost diagnosticate cu gripă, iar dintre acestea, patru și-au pierdut viața. Două decese au fost înregistrate chiar astăzi, atunci când o femeie și un bărbat în vârstă de 40 de ani au murit din cauza gripei.

Primele simptome ale gripei pot fi ușor confundate cu o simplă răceală și pentru că multe persoane au tendința de a se trata acasă, atunci când ajung la medic, starea lor de sănătate este puternic alterată. Din acest motiv, foarte important este să se facă diferența între o simplă răceală și o gripă puternică.

Ce trebuie să faci pentru a te proteja de gripă?

Igiena joacă un rol foarte important pentru a ține bacteriile la distanță. Din acest motiv, mâinile trebuie dezinfectate de fiecare dată, fie prin spălarea cu apă și săpun, fie prin folosirea soluțiilor antibacteriene.  Mai mult, alimentele trebuie spălate foarte bine înainte de a fi consumate. În plus, indicat este să fie evitate locurile foarte aglomerate și asta pentru că ele favorizează transmiterea microbilor. În locuință, aerul trebuie să fie în permanență purificat și asta pentru că bacteriile rezistă și se dezvoltă mult mai repede atunci când aerul este uscat. Un umidificator poate rezolva rapid această problemă.

Persoanele care sunt deja răcite trebuie să își acopere gura și nasul atunci când tușesc sau strănută și pentru a preveni răspândirea bolii, pot purta o mască chirurgicală, mai ales dacă merg în colectivitate. În cazul în care boala se agravează, vizita la medic trebuie să se facă urgent și se recomandă odihna și tratamentul de specialitate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cel mai bun remediu natural pentru vindecarea negilor! Este ieftin și eficient, iar rezultatele apar foarte repede

Ce medicamente nu ar trebui să iei în timpul unui zbor cu avionul? Îți pot pune viața în pericol!

38 de români au murit de rujeolă. Atenție! Iată calendarul vaccinurilor obligatorii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate