Ce medicamente nu ar trebui să iei în timpul unui zbor cu avionul? Îți pot pune viața în pericol!

ce medicamente nu ar trebui să iei în timpul unui zbor cu avionul

În timpul unui zbor cu avionul există o mulțime de reguli care trebuie respectate, iar cei care călătoresc des știu foarte bine acest lucru. Cu toate acestea, puține persoane știu că există anumite medicamente pe care ar fi indicat să nu le luăm înainte de a ne urca în avion și asta pentru că pot duce la apariția unor complicații severe și care ne pot pune viața în pericol.

Ce medicamente nu ar trebui să iei în timpul unui zbor cu avionul?

1. Medicamente pe bază de hormoni

În timpul zborului cu avionul, există riscul de a dezvolta o boală numită tromboză venoasă profundă. Acest lucru se întâmplă din cauza nivelului de oxigen din avion, acesta fiind mult mai scăzut decât în mod normal. Chiar dacă statisticile arată că numărul persoanelor care s-au confruntat cu această boală în urma unui zbor cu avionul este destul de mic, specialiștii sunt de părere că medicamentele pe bază de hormoni pot duce la apariția complicațiilor. Anumite pilule contraceptive sau tratamentele pentru fertilitate pot pune sănătatea în pericol și asta pentru că favorizează formarea cheagurilor de sânge, potrivit independent.co.uk.

2. Somnifere

Somniferele reprezintă soluția la care apelează foarte multe persoane pentru a se odihni în timpul zborului cu avionul, mai ales când este vorba despre o călătorie mai lungă. Specialiștii sunt de părere că și aceste medicamente pot cauza tromboza venoasă profundă, iar în cazuri extreme, această afecțiune poate opri circulația sângelui la nivelul plămânilor, inimii sau creierului.

3. Medicamente pentru tratarea anxietății

Stările de anxietate pot să apară foarte des în cazul persoanelor care se tem de zborul cu avionul. În această situație, medicii recomandă un tratament împotriva anxietății, dar mulți dintre ei sunt de părere că deși efectul este unul puternic la nivel psihologic, din punct de vedere fizic, lucrurile nu sunt tocmai în favoarea pacientului. Mai exact, aceste medicamente pot  face ca ritmul inimii și al respirației să fie mult mai mare și să apară stările de rău.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

38 de români au murit de rujeolă. Atenție! Iată calendarul vaccinurilor obligatorii

Tratamentul natural din 3 ingrediente care vindecă varicele în cel mai scurt timp

Cum faci diferența între gripă și o simplă răceală?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate