Vinul roșu, aliatul organismului în lupta împotriva cancerului

vinul roșu aliatul organismului în lupta împotriva cancerului

Un pahar de vin roșu, imediat după masă, reprezintă recomandarea foarte multor specialiști în nutriție. Datorită substanțelor pe care le conține, vinul roșu poate îmbunătăți starea de sănătate, cercetările recente arătând că acesta se poate transforma în aliatul organismului în lupta împotriva cancerului.

Consumul moderat de vin roșu poate aduce o mulțime de beneficii organismului. Testele realizate de-a lungul timpului au arătat că această băutură previne apariția bolilor grave și care pot duce la deces prematur. În plus, vinul roșu poate îmbunătăți circulația sângelui, funcționarea creierului și le poate fi de mare ajutor celor care se confruntă cu insomnia sau cu respirația urât mirositoare.

O cercetare lansată în luna februarie a anului trecut sugerează că vinul roșu poate proteja dantura prin distrugerea bacteriilor existente la nivelul cavității bucale.

Vinul roșu, aliatul organismului în lupta împotriva cancerului

Pentru că a devenit o boală răspândită la nivel mondial, cercetătorii s-au concentrat pe descoperirea acelor substanțe care pot contribui la prevenirea cancerului sau chiar au un efect puternic în stoparea dezvoltării acestuia. O serie de teste actuale au scos la iveală că un antioxidant care se găsește în vinul roșu, mai exact resveratrolul, poate preveni cancerul.

Resveratrolul oprește formarea aglomerărilor de proteine care se găsesc în 50% dintre tumori, potrivit dailymail.co.uk. Cu toate că cercetătorii brazilieni care au dezvoltat acest studiu nu au determinat cantitatea exactă de vin roșu ce trebuie consumată pentru a obține cele mai bune rezultate, aceștia sunt de părere că antioxidantul ar putea fi folosit pentru realizarea unor medicamente care să împiedice dezvoltarea tumorilor. Resveratrolul nu se găsește doar în vinul roșu, ci și în afine, arahide, mure, merișor sau struguri roșii.

Oamenii de știință de la Universitatea Federala din Rio de Janeiro au testat efectele resveratrolului asupra celulelor care duc la apariția cancerului mamar. Concluziile acestora au fost că antioxidantul oprește înmulțirea și răspândirea celulelor cancerului mamar, prevenind dezvoltarea acestei boli.

Deși cercetătorii vorbesc despre beneficiile vinului roșu pentru organism, consumul trebuie să se facă în mod responsabil. O cantitate prea mare poate avea efecte adverse, motiv pentru care este recomandat să nu se consume mai mult de 2 pahare de vin roșu pe zi.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Petre Sin s-a vindecat de cancer pulmonar. Lungul și anevoiosul drum de la diagnostic până la vindecare

Carmen Brumă, declarații tulburătoare despre lupta împotriva cancerului: „Știu ce înseamnă suferința provocată de această boală'

4 factori care pot duce la dezvoltarea cancerului ovarian

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din #NUcancerului