Carmen Brumă, declarații tulburătoare despre lupta împotriva cancerului: „Știu ce înseamnă suferința provocată de această boală”

Carmen Brumă sprijină campania Avantaje spune #NUcancerului, iar cu această ocazie a făcut câteva declarații despre această boală. Jurnalista a mărturisit că știe ce înseamnă suferința provocată de a această maladie gravă, pentru că a avut în familie două persoane care au suferit de cancer.

Din păcate, cele două persoane din familia ei nu au supraviețuit, chiar dacă au luptat cu boala până în ultimul moment. Din acest motiv, Carmen Brumă a vorbit despre importanța prevenției în lupta împotriva cancerului.

„Cred că toate femeile ar trebui să conștientizeze faptul că această maladie are cauze multiple, că este foarte important să fie informată. Trebuie să faci tot posibilul și tot ce ține de tine ca să previi această maladie sau în cazurile mai puțin fericite, să o depistezi din timp, astfel încât să ai șanse să te tratezi și să te vindeci.

Din păcate, am două cazuri în familia mea care s-au luptat cu această maladie, care s-au luptat până la ultima picătură de sânge și de energie și au încercat nenumărate tratamente, dar din păcate le-am pierdut, una dintre ele chiar mult mult prea devreme. Știu ce înseamnă suferința provocată de această boală. Tocmai de aceea cred că prevenția și depistarea precoce sunt singurele variante pe care le avem în acest moment la îndemână,' a spus Carmen Brumă, pentru Revista Avantaje.

Carmen Brumă, declarații tulburătoare despre lupta împotriva cancerului

De asemenea, fosta prezentatoare TV a spus și cât de mult contează alimentația pentru a menține sănătatea organismului și pentru a sta departe de boli. În plus, Carmen a spus și ce mănâncă ea la masa de seara, pentru a se menține în formă.

„Foarte mulți oameni nu se mișcă suficient, mămâncă mult prea mult, nu-și controlează greutatea, nu-și controlează alimentația. Nu acordă atenție propriului corp, adică nevoilor lui. Se acordă prea multă energie mașinii, casei, lucrurilor cu care se îmbracă, dar propriului corp, locului în care, de fapt, trăiesc toată viața, nu îi acordă cel puțin o atenție egală și cred că asta este una dintre greșelile majore.

În principiu, nu mă culc cu stomacul plin. Masa de seara este una lejeră, se ia cu 2-3 ore înainte de culcare, astfel încât organismul să aibă șansa să digere, nu trebuie să te culci cu stomacul foarte greu, foarte plin. În general, nu e bine să scoli de la masă ghiftuit. Cel mai mult îmi place să mănânc pește cu salată, combinația asta din carne slabă cu salată din legume proaspete,' a mai adăugat Carmen Brumă.

Urmărește materialul video de mai sus!

Foto: captură video, shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Corina Caragea a vorbit despre importanța prevenției în lupta împotriva cancerului: „Este o boală care poate fi învinsă'

Dr. Marius Geantă, despre imunoterapie, modalitatea prin care sistemul imun poate lupta împotriva cancerului

Jurnalista Paula Rusu, despre cea mai mare problemă a bolnavului de cancer

Avantaje spune #NUcancerului, campanie de informare și conștientizare a importanței prevenției

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din #NUcancerului