Vindecare de la natura

Vindecare de la natura

Ce este medicina holistica?

Medicina naturista, traditionala sau alternativa defineste un punct de plecare comun cu medicina holistica: omul nu poate fi vindecat in afara contextului natural in care traieste. Fiecare individ functioneaza intr-un sistem de cinci relatii esentiale: relatia cu Divinitatea, relatia cu sinele (prin excelenta orientate spre interior), legatura de cuplu, realizarea in plan profesional si relatia cu mediul social exterior (familie, societate, natura etc.). Aceste cinci relatii functioneaza similar celor cinci degete ale unei maini, iar dezechilibrul uneia dintre ele atrage dupa sine zdruncinarea celorlalte. In concluzie, medicina holistica trebuie inteleasa ca mod de viata, iar principiile ei de baza, adoptate pe termen lung.

Adelina Meyer

Amelia Mayer, 49 ani, Bucuresti, inginer in industria lemnului

In octombrie 1998, in urma analizelor pentru o asigurare medicala, mi s-a descoperit ca valoarea trombocitelor era 1.600.000 (limita normala fiind intre 250.000 si 450.0000). In afara unei stari de oboseala nu aveam alte simptome si am repetat analizele la Spitalul Coltea, unde valoarea s-a confirmat. Am fost diagnosticata cu sindrom mieloproliferativ-trombocitemie esentiala – cu
alte cuvinte, leucemie cronica.

Medicii mi-au spus ca va trebui sa iau citostatice pana la sfarsitul vietii. Stiind care sunt efectele secundare ale acestora, impactul psihologic a fost ingrozitor si am inceput sa ma intreb cat mai am de trait si ce mai urmeaza.

Am inceput sa caut metode alternative de vindecare, deoarece tratamentul cu citostatice nu imi lasa prea multe sanse pentru o viata normala. Cand mi s-au prescris citostaticele, am incercat sa inteleg la ce foloseste tratamentul, dar medicul caruia m-am adresat atunci s-a multumit sa ridice din umeri: „Daca as sti, as lua premiul Nobel“.

In noiembrie 1998 am fost la cabinetul terapeutului Ovidiu Buciscanu, ceea ce mi-a deschis perspectiva unui sistem de tratament complet diferit de ceea ce intalnisem pana atunci: modificarea regimului alimentar, cu accent preponderent pe cereale, apoi fructe si legume
(sistem macrobiotic). Saptamanal, fa ceam sedinte de acupunctura si de electro-acupunctura.
Am primit un tratament homeopatic corespunzator bolii mele si, de asemenea, ceaiuri si tincturi din plante, pe care il continui si astazi pentru intretinerea starii de sanatate.

Am refacut analizele dupa patru luni, iar rezultatele m-au umplut de bucurie: valoarea trombocitelor era in limite normale! Starea de oboseala dispa ruse si puteam sa imi des fa sor activitatea fara sa depun prea mare efort. Mai mult, in urma contactului cu sistemul holistic, am reusit sa primesc raspuns si la intrebarea legata de cauza bolii, la care medicina alopata nu reusise sa imi dea un raspuns. Nimic nu este intamplator, am descoperit un curs firesc al vietii, cu responsabilitat i fata de mine insami si fata de ceilalti, si cu o mai buna constienta fata de ceea ce gandesc, infaptuiesc si ofer celor din jurul meu.

Ovidiu Buciscanu, terapeut

Profesor inginer biolog Ovidiu Buciscanu, cercetator stiintific in terapia holistica, presedintele Fundatiei „Aquarius“, practica medicina traditionala din 1990. Initierea si-a facut-o la Iasi, cu regretatul doctor Emil Puscasu, a carui agenda de programari era plina pe doi ani inainte. Dl. Buciscanu a lucrat in Germania, Franta, Finlanda si a avut solicitari de tratamente de la pacienti din Austria, Suedia, Ungaria, SUA. In Germania, i s-a propus (in 1992) o colaborare cu Bruegemann Institut (Gauting), pentru cercetarea in biorezonanta terapeutica, pe care insa a refuzat-o, alegand sa vindece, in continuare, in Romania.

Din arsenalul sau terapeutic fac parte terapia emotio nala, acupunctura, homeopatia, puncto-punctura si reflexopunctura, reiki, fitoterapia si macrobiotica (dietoterapia). Rezultatele sistemului sau de lucru sunt de necontestat, iar cazuistica este impresionanta, mart urie stand o lista de mii de pacienti vindecati. Din 2001, impreuna cu un grup de prieteni, a pus bazele unui ONG de medicina holistica – Fundatia „Aquarius“ – care s-a implicat in proiecte de sanatate, de terapie pentru copii cu dizabilitati locomotorii, cursuri pentru adulti, in sistem colegiu, cateva proiecte de arta si, mai recent, in concerte care promoveaza fuziunea dintre muzica clasica si rock-metal.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Tratamente naturiste