Cum scapi de insomniile cauzate de disconfortul termic?

Căldura din termometre se răsfrânge nu doar asupra dispoziției, în general, ci și asupra calității somnului. Când gradele în plus te împiedică să dormi, iată ce trebuie să faci pentru a reușit să te odihnești.

Protejează camera de soare. În primul rând, pregătește camera în care vei dormi cu câteva ore înainte de somn. Ține draperiile sau jaluzelele trase, dacă afară este soare puternic. În timpul zilei, nu sta cu ferestrele deschise, chiar dacă ți se pare că intră aer. Acest lucru se va întâmpla abia spre seară. Până atunci, totul închis! Pornește ventilatorul sau aerul condiționat, mai ales dacă nu stai în cameră. Iar dacă acestea sunt mai închise la culoare, e cu atât mai bine.

Fără sport seara. Dacă ești o persoană căreia îi place sportul, nu-ți programa antrenamentul seara. Asta pentru că temperatura corpului va crește, iar dacă și în cameră e cald, cu siguranță vei simți un disconfort termic accentuat.

Atenție la alimentație. Încearcă să faci în așa fel încât masa de seară să fie programată înainte de 19. În acest fel, organismul va avea timp suficient pentru digestie. Iar la somn nu va cauza un disconfort în plus.

Gheață în apropiere. Sau apă rece, mereu la îndemână pe noptieră. În plus, foarte util este fie un spray cu apă termală, pe care să o pulverizezi la nevoie, fie chiar pur și simplu un pulverizator cu apă. Efectul de răcorire este garantat!

Comprese cu apă rece. De asemenea eficiente, compresele cu apă rece se pot pune pe picioare sau pe mâini. Vei simți cum, încet, corpul începe să se relaxeze și, în cele din urmă, vei reuși să adormi.

Temperatura ideală. Temperatura ideală într-o încăpere, spun experții, este de puțin peste 18 grade celsius. Cam frig, nu? Se pare, însă, că este temperatura potrivită pentru ca organismul să se poate autoregla și pregăti pentru somn.

La pământ! Precum japonezii. Dacă este prea cald în cameră, pune salteaua sau o pilotă direct pe pâmânt. Aerul cald urcă, deci în partea de jos a camerei e ceva mai multă răcoare.

Citește și: Confunzi atașamentul cu iubirea? Iată diferențele

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate