De ce te doare capul de la aerul condiționat?

Este una dintre cele mai frecvente și neplăcute probleme pe timp de vară: durerea de cap cauzată de aerul condiționat. Partea bună este că remediile sunt la îndemână – și nu, nu mă refer aici la pastile.

Fără el cu greu ne-am putea desfășura activitățile. Fără aerul condiționat, adică. La cât de călduroase sunt zilele de vară, nu este o altă metodă mai eficientă de răcorire decât aerul condiționat. Există însă și o latură neplăcută: apariția durerilor de cap. Și-atunci, ești constrânsă să alegi: căldură insuportabilă sau durere (insuportabilă) de cap.

Vestea bună este că nu trebuie să alegi între cele două. Pentru că apariția durerii de cap de la aerul condiționat are câteva explicații extrem de simple și rezolvări pe măsură.

Aerul condiționat deshidratează

Aerul condiționat răcorește, dar în același timp usucă aerul din încăpere. Acest lucru ar putea avea ca efect și deshidratarea oamenilor din încăpere. De aceea, înainte de a porni aerul condiționat, asigură-te că ai băut suficientă apă. Dacă ai și un umidificator în apropiere, e cu atât mai bine.

Efectul de „creier' înghețat

Conform dr. Mark Brown, medic cu diverse arii de cercetare citat de CNN, aerul condiționat stimulează nervul trigeminal (care transmite informații legate de senzații feței, capului, gurii și gâtului), ceea ce duce la constricția vaselor de sânge din creier – ceea ce se întâmplă, de altfel, și în cazul unei migrene. Dacă astfel de dureri sunt dese, atunci când aerul este pornit, acopera zona capului și a spatelui cu o eșarfă.

Igienizarea deficitară

Mucegaiul poate cauza dureri de cap. Este important să apelezi la servicii de curățare profesionistă a aparatelor de aer condiționat. O igienă precară poate cauza mai multe probleme de sănătate, nu doar durerile de cap.

Citește și: Scapă de insomniile cauzate de disconfortul termic

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate