Dureri de spate de la prea mult stat pe scaun?

Durerile de spate sunt printre cele mai frecvente dureri cu care ne confruntăm de-a lungul vieții. Una dintre principalele cauze este statul prelungit pe scaun, la birou.

Dacă te numeri printre cei care se confruntă cu durerile de spate, știi câte neplăceri pot provoca acestea. Pentru că, adesea, durerile se răsfrâng și asupra picioarelor sau a brațelor. Există afecțiuni care provoacă durerile de spate, însă și greșeli pe care le facem și care le alimentează.

Poziția incorectă la birou

Poziția greșită la birou este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate.

  • Ar trebui să avem un scaun ergonomic, care să poată fi reglat în înălțime.
  • De asemenea, și spătarul ar trebui să poată fi reglat, astfel încât să susțină cât mai bine spatele.
  • Tălpile trebuie puse, pe toată suprafața lor, pe podea (în niciun caz picior peste picior).
  • Dacă lucrezi mai mult timp la calculator, privirea ar trebui să fie ușor îndreptată în jos. Asta nu înseamnă că și spatele trebuie să se curbeze spre ecran, cum se întâmplă adesea. Spatele trebuie să rămână drept.

Cea mai mare greșeală

Dincolo de postura greșită la birou, cea mai mare greșeală constă în faptul că nu facem pauze suficiente. Mai exact, nu facem pauza active, în care să facem câteva rotații ale brațelor, câteva exerciții de spate sau, pur și simplu, câțiva pași.

De asemenea, o altă greșeală este ca după programul de lucru să ne întindem în pat. Din păcate, mușchii au nevoie de activitate și mișcare pentru a fi în formă bună, nu de și mai mult timp în poziție statică.

Așadar, se recomandă pauze active la fiecare (cel mult) 50 de minute. Iar după ce ți-ai terminat treaba, o plimbare de câteva minute sau chiar un antrenament mai intensiv. Secretul este mișcarea, nu prelungirea sedentarismului.

Când durerile se agravează, vizita la medic este obligatorie.

Citește și: Insomnii cauzate de căldură?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate