Utilizarea Ciupercilor Vital pentru prevenirea cancerului

ciuperca, Maitake

Insa o ciuperca nu poate fi trecuta cu vederea: Maitake, cunoscuta la noi si sub numele de grifola frondosa, si-a creat un renume unic nu doar prin utilizarea ei in medicina generala, ci si in cadrul medicinii traditionale.

Cea mai buna dovada in acest sens il constituie faptul ca in ziua de azi utilizarea Ciupercii Maitake face parte din terapia standard a pacientilor din Japonia care sufera de diverse tumori. Intre timp, in cadrul a numeroase studii, s-a putut dovedi ca aceasta ciuperca imbunatateste in mod evident starea generala a pacientilor, stimuland, printre altele, hematopoieza.

In Asia, Maitake este utilizata, de asemenea, ca adaos in multe mancaruri, datorita aromei sale intense specifice de ciuperca. In mod traditional, este foarte apreciata si pentru capacitatile ei curative. Ciuperca s-a dovedit utila nu doar in cancer, ci si in multe alte boli, de pilda diabetul si virozele, precum si in stimularea sanatatii oaselor.

A fost deja analizata asa-numita structura ß-glucan, care poate, prin intermediul substantelor active din punct de vedere biologic, sa creasca activitatea anumitor celule imunocompetente. Acest lucru nu este important doar pentru eliminarea celulelor degenerate, ci si pentru ca ajuta organismul slabit sa faca fata infectiilor asociate, care, in cazul pacientilor cu tumori, pot avea o evolutie rapida si dramatica, incetinind astfel tratamentul propriu-zis al cancerului.

ciuperca, Maitake

In plus, ß-glucanii stimuleaza productia interleukinei si a interferonului, cu un rol important in combaterea celulelor canceroase. Un studiu clinic pe pacienti care sufereau de cancer in stadiu avansat a aratat ca adaugarea Ciupercii Maitake la tratamentul clasic al cancerului a putut opri cresterea tumorii la 75 la suta din pacientele cu cancer mamar, la 75 la suta din pacientii cu cancer pulmonar si inca la 50 la suta dintre pacientii cu cancer hepatic. Rezultate la fel de pozitive exista si pentru cei cu tumori la prostata, la vezica urinara si la pancreas.

Maitake este foarte recomandata si ca adjuvant in radioterapie si/sau chimioterapie. Datorita efectelor sale antitoxice, poate sa reduca in mod vizibil reactiile secundare precum greata, varsaturile, ameteala, pierderea parului si durerile si, prin aceasta, sa imbunatateasca decisiv calitatea vietii oamenilor afectati.

De aproximativ 30 de ani, ciuperca Maitake este cultivata.

Ciupercile Vital sunt utilizata ca pulbere, tablete sau extracte cu efect puternic, sub forma de capsule, singure sau in combinatii. Informatii in legatura cu diferitele ciuperci puteti obtine, de exemplu, la adresa http://www.widmann.ro. Intrucat fiecare ciuperca are un spectru propriu de actiune, combinatia poate avea un efect sinergic pozitiv.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Tratamente naturiste